Pein & Koraal

Welkom in DE online fictie roman van de 21ste eeuw! De spannende avonturen van het geniale heldenduo Herr.Dr.Pein en Prof.Dr.Koraal. U bent hier op het juiste adres voor Huiveringwekkende actie en duister mysterie met geniale wendingen. Een verhaal dat zijn weerga niet kent.

** Pein & Koraal. Alle rechten voorbehouden. Niets mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt worden in druk of op welke manier dan ook zonder schriftelijke toestemming van de auteurs**Contact? Zie links

Klik hier om Pein & Koraal aan je favorieten toe te voegen!

dinsdag, oktober 17, 2006

Hoofdstuk 12

#477 Koraal:'
Daar dwarrelen ze dan als herfstblaadjes in het eindeloze niets dat toch iets is. Maar Wat? Wetenschappelijk onderzoek zal dat nog uit moeten wijzen.

Ze zijn nu geheel door het duister omsloten. Geen hand voor ogen kunnen ze zien, ook elkaar niet. Stevig houden ze elkaars hand vast, hun enige ijkpunt. Er is geen besef meer van onder of boven, links of rechts, binnen of buiten. Hun innerlijk lijkt op één of andere manier te versmelten met de omgeving, er in over te vloeien en geabsorbeerd te worden. Een buitengewone gewaarwording. Pein rommelt met zijn andere hand in het rugzakje van Koraal om een zaklampje te pakken zodat hij het kompas om zijn pols kan raadplegen. Zodra hij het lampje echter aanklikt wordt het licht geabsorbeerd door de duisternis. In een flits heeft hij nog kunnen zien dat de naald op het kompas in het wilde weg rondjes draait.
'Overgave' denkt Pein. .....Overgave..... lijkt het behaaglijk warme niets waar ze in zijn opgenomen te zeggen. Ze voelen iets langs zich heen strijken. Even trekt er een lichte huivering door het stel. Wat was dat? Koraal steekt een hand uit en voelt iets schubbigs.
'Schubby' denkt ze . ....Schubby..... lijkt de duisternis om hen heen te zeggen.
Zo vallen ze verder in het niets. En verder en verder. Eigenlijk is het moeilijk te zeggen of ze zich daadwerkelijk verplaatsen maar iets uit de kern van het niets lijkt een zuigende kracht op hen uit te oefenen. Als vanzelf worden ze er toe aangetrokken. 'Sterven' denkt Pein. .....Sterven..... Ze hebben het idéé dat ze zich voortbewegen ook al kan dit met geen enkele zintuiglijke impuls onderbouwd worden. De sensatie van het niets wordt sterker. 'Geboorte' denkt Koraal. .....Geboorte..... Het fluweel zachte zwarte duister vervult hun denken en druipt hun harten binnen die geraakt worden door een onbeschrijfelijk melancholisch gevoel. Vervlogen tijd. Verlies van een geliefde. De warme namiddagzon op een kinderhuid. De stille weerspiegeling van straatlantaarns in de gracht op een warme zomer avond. Een enkele schreeuw in een donkere kamer. De laatste hoop in een bevroren meer. Dan verdwijnt ook dat. Ook de tastzin begint nu af te nemen. Pein bindt snel een touw om hun polsen zodat ze elkaar niet kunnen verliezen als ze elkaars hand niet meer voelen.
Vrijwel al hun zintuigen lijken nu geheel nutteloos nutteloos te zijn. Geen reuk, geen smaak, geen zicht, geen tastzin,geen geluid.
Geen herinnering.
Alleen. Nu.

Ze ervaren.

Zonder houvast

Aanwezigheid.

Onmetelijk.

Zijn.

'Wilskracht' denkt Koraal met een enorme bovenmenselijke inspanning.
....Wilskracht..... lijkt het niets dat overduidelijk iets is te zeggen terwijl er kortstondig een lichte trilling doorheen lijkt te voeren.
Koraal concentreert zich. Pein kan dit niet weten maar wel ervaren. Diep van binnen. Een binnen dat geen grenzen en geen enkele bevestiging meer lijkt te hebben en net zo goed om hen heen is als in hen. En ook hij concentreert zich. Waarop? Op het concentreren zelf. Op het diepste aspect van hun wezen.

Dan zien ze. Ze zien iets! Iets ver weg. Ze zien iets glinsteren....

**********************************************************
#481 Pein:
....zeer in de verte, maar het komt dichterbij.
....berusting.....lijken ze te voelen maar toch ook een stukje .....onzekerheid...dat de glinsteringen met ze doen.
Pein knijpt iets in de hand van Koraal maar of ze het merkt. Dat wil zeggen, Pein denkt wel dat ie knijpt maar knijpt ie ook? En Pein denk wel dat die knijpt, maar denkt Pein wel dat ie denkt dat ie knijpt?
De glinsteringen worden talrijker en lijken te bewegen, althans het oplichtende onbekende staat niet stil.
....toegang....waart door de hoofden van Koraal en Pein en even lijkt 't alsof ze , net als op de Bolland & Bolland planeet, elkaars gedachten kunnen voelen.
....niet bang, hoor, alleen nieuwsgierig....krijgt Pein binnen, maar dat kon ie ook wel verzinnen want van enige onderschatting van zijn metgezel is geen enkele sprake logischerwijs.
Komt het licht nu dichterbij of komen zij dichter bij het licht? Een moeilijk vast te stellen iets in het Grote Niets dat nu duidelijk wel iets is. Iets wordt. Iets...wat dan ook.
Peins kompas trilt nu zo hard dat het niet-te-breken-glasplaatje losschiet en ook het bandje en losraakt van Pein, die dat natuurlijk niet voelt.
Niet alleen worden de lichtjes steeds duidelijker, het lijken ronde schijnseltjes te zijn, maar nu komt ook het gevoel weer iets terug.
Het eerste wat ze voelen zijn elkaars handen. Die liggen nog veilig en stevig in elkanders greep. Ook komt er een soort geur terug, maar die is niet om over naar huis te schrijven. Beetje muffig, doods, geen geur die bekend voorkomt of associaties geeft. Net als de lichtjes geven ook de geuren geen herkenning.
Ze zitten op de goeie weg, ze lijken een wereld binnen te gaan waar niets is zoals ze het kennen. Dus dat betekent dat niemand of niets daar ook zal weten wat hun zijn, wie hun zijn, waarvoor hun zijn, waarheen hun zijn.....of toch wel?

************************************************************
#484 Pein:
in de tuin bij Koraals ouders stond een hele oude eik. Ver uit het zicht, verscholen tussen een grote schare coniferen. Hele hoge, dus die eik was moeilijk te zien. Eigenlijk zo'n beetje tussendoor kijkend was het een en al eik, paar van die sprietige conikutferen ervoor, maar alla, tis voor 't verhaal dus beetje smeuiig die zooi. Dus....de eeuwenoude immense alle oorlogen doorstane eik stond daar dus ver achterin die bosachtige tuin van de Koraaltjes. Daar waar bijna nooit iemand kwam. Behalve Koraal en de jeugdige (hoewel ze nu natuurlijk nog net zo jeugdig.....) Pein, Peintje zullen we maar zeggen. Koraaltje en Peintje speelden daar altijd hersenchirurgje en de patient of de natuurkundige met zijn krachtige experimenten of de magier en zijn duistere gaven of de boze geest en het onschuldig lam of gewoon slachtoffer en moordenaartje. En oh wat vermoordden ze elkaar vreselijk en wat beleefden ze er een pret aan. Zoveel dat het verslavend begon te werken. En de slachtoffersproefkonijnkeuze verplaatste zich van intern (hunnie twee) naar extern (de grote wijde wereld). En vanaf dat moment was het hek van de dam. Want de wereld lag aan hun voeten. Dat ontdekten ze al snel in de klas. Op school.......


Pein:
Tocht, jazeker, tocht voelen ze nu. Als de lichtjes groter en ook veel sterker worden, haast verblindend, begint het behoorlijk te tochten zo op de plek waar de twee kameraadjes hand in hand geklemd rond dwarrelen, afdalen, wat dan ook. Het licht doet vreemd, knippert niet maar schittert wel, flikkert niet maar blijft ook niet staan, zoiets, mar dan anders, ja je moet erbij zijn om het te begrijpen, te voelen, te ondergaan. Zo op de bank dit lezend voel je geen zier, ja misschien die chips die tussen je tanden zitten of de cola die je langs je hals hebt geknoeid, maar van enig buitenaards, onbekend dimensionaals, daar kunt u slecht naar gissen, naar blijven gissen.
Koraal en Pein niet. Die zitten er middenin. Opgeslokt in het Niets dat overduidelijk Heel Veel blijkt te zijn. God sjezus, wat een spektakel. De lichten zijn nu zo fel dat 't geeneens lichten zijn, de hele boel staat in laaielichten. Gelukkig bezit de multitool MT-XXsupre twee uitklapbare hypermoderne zonnebrillen die weldra de gezichten sierden van het duo.
Dan terug naar de tocht. Hij blijkt Hans te heten. Hans van de Tocht. Hij woont verderop in een woonboot met een paar honden die zoveel schijten dat ie ze hier maar uitlaat. Hier zie je toch geen drol. En dar had Hans gelijk aan. Als Koraal en Pein onder hun voeten voelen, blijkt het daar onder de hondenstront te zitten.
" Klotetering!!" scheldt Koraal
"Vieze kuthonden!!" doet Pein en maakt aanstalte zijn handgun te pakken en een van die mormels een lesje te leren.
Koraal houdt 'm tegen (voorlopig). Ze wil weten hoe wat Hans hier doet en waar ze zijn. En hoe het kan dat hij wel zonde zonnebril hier rustig kan rondwandelen zonder in de stront te trappen. Op de achtergrond pakt Pein een van de hondjes en veegt zijn voeten aan het ruggetje af.

***********************************************************

Hoofdstuk 11

#451 Pein:
Koraal zit dus te janken. Pein vebaast zich daarover en terecht want een echte Koraal huilt niet, tenzij er natuurlijk echtr wat aan de hand is.
De joint, de achterliggende dagen met alle perikelen van dien, hebben haar aan het denken gezet.
Ze waren bezig een eigen plekje op te bouwen, een eigen stukje land waarop ze lekker wilden gaan experimenteren en met z'n tweeen nader tot elkaar wilden komen, want veel tijd alleen hebben ze de afgelopen periode ook niet doorgebracht, Altijd wasser wel weer wat aan dehand. Pein, had Koraal al lang gezien, is ook al op z'n tenen aan het lopen, en Koraal heeft 't ook wel gehad met al dat verslaan van monsters en bedenken van fantastische ontsnappingen, ze wil wel 's even een nachtje rust. Even niets aan het hoofd, alles van zich af laten glijden, gewoon een beetje geen zin meer, daarom komen er tranen.
En dat kan Pein zich ook wel voorstellen. Was hij niet immers met haar op pad en doorstaat hij dezelfde avonturen?
Ja, beste kijkers, ja! Godverdomme!
Daarom legt Pein nu zijn arm om haar heen en stelt haar gerust. Vandaag is het genoeg geweest. Hij neemt haar mee aan de hand naar een braak liggend stukje grasveld (dat daar toevallig ligt, heerlijk zacht gras zonder vieze insecten, maar geheel clean en smetteloos groen) en laat haar neervleien op de groene bodem. Zelf knielt hij naast haar neer en strekt zich naast haar uit op het gras.
Krekels beginnen te krekelen en ineens gaat de zon meedogenloos onder. De indrukwekkende hemel kleurt oranje en de temperatuur is aangenaam. P&K kijken elkaar aan en weten genoeg. Zoals het bedoeld is is het bedoeld en dat is zoals nu. Sterren fonkelen, de omgeving is in diepe rust en Pein kan zijn tengels niet van Koraal afhouden. Hij zit dus aan haar.
En niet zo'n beetje ook. Haar tiete....eh...boezem hangt al half uit haar.....zijn handen graaien in.......nu begint zij ook aan zijn .....maar als hij even dit.......toch kan ze nog net bij.......even klinkt er een......zachtjes gaat.....oei zeg, zagen jullie dat?.... het lijkt wel of.....
Nou ja, lijkt me wel duidelijk wat daar allemaal plaatsvindt.
Schubby daarentegen....
*********************************************************

#452 Koraal:
....is ondertussen haaien aan het vangen waarvan hij een lekker soepje maakt voor zijn lieve ouders.
Als onze helden wakker worden in een stralende dag, ze hebben flink uitgeslapen, heeft Schubby een verrassing: Haaienvinnensoep!! ENNN : Het is Pein en Koraal dag! Zoals altijd op de tweede zondag van Oktober, maar dit is voor het eerst. Er drijven dus ook bloemen in de soep....en koffie....en croissants...en jus d'orange.... Het is dus de enige echte Pein en Koraaldag soep, al is dit voor het eerst. Later, ja echt pas veeeeeel later zullen hele volksstammen op de tweede zondag van Oktober deze soep eten. Om het te vieren. Om te vieren dat de grootse Prof Dr. Generaal Koraal en Herr. Dr. Pein...... nou ja nu lopen we te zeer op de zaken vooruit. Late we van de reis genieten die immers veel belangrijker is dan het einddoel of de vieringen die ooit in nagedachtenis van een markante en doorslaggevende dag in de geschiedenis plaats zullen vinden. Want ja beste mensen, dergelijke soep dat is niet niets. En vandaag....uitgerekend vandaag maken Pein en Koraal een beslissing die hemel en aarde voor goed zal veranderen. Misschien dachten sommige mensen dat ze die beslissing al gemaakt hadden maar er is altijd dat moment....dat beslissende moment waarop alles echt samenvalt. Het moment waarop....
"Haaaaaaahhhhhhhhp" doet Koraal en rekt zich eens lekker uit en springt uit de veren eh...het gras.
Ook Pein staat op en rekt en strekt...en 1... en 2... en pak die teen. Ze doen hun gebruikelijke en ontzagwekkende oefeningetjes waar een normaal mens een week over doet in vijf minuutjes en slurpen een bak van die heerlijke soep.
Dan slaat Koraal in haar handen en wrijft ze verheugd over elkaar (ja beste lezer DIT is het moment dat nog eeuwen gevierd zal worden...hoewel nou ja zoals gewoonlijk wordt de geschiedenis natuurlijk nog 3 keer herschreven en gaat het eigenlijk net om een heel andere dag en valt samen met heel andere gebeurtenissen maar omdat het bepaalde instanties beter uitkomt zal het uiteindelijk de tweede zondag van oktober worden, maar een kniesoor die daar op let.) Koraal wrijft dus haar handen energiek over elkaar en roept:
"Dit is DE DAG. Vandaag is VANDAAG!"
"Yeah!" doet Pein.
"We GAAN er voor!"
"Tjakka!!"
"Amen!"
En dan spreekt Koraal de legendarische woorden:
"Hop hop in galop we gaan de wereld es effies herstellen. We gaan die 2500 km die ons nog rest naar het epicentrum van vergankelijkheid, naar het tijd/ruimte poortje van de wereld, eens in recordtijd afleggen!"
"Hiiiiihaaaaaaaaa, "cowboyt Pein " Lets ROCK!"
Beide pakken een multietool en vervaardigen samen een...

**********************************************************

#453 Pein:
...zadel.
Ja, nu zie ik u denken, een zadel?
Ja beste mensen , een zadel. Een zadel voor op de rug van Schubby (als dat best 's tevoorschijn komt). En niet zomaar een zadel
Een multitool zadel!
En dat betekent dat je er op knt zitten logischerwijs, maar ja, met twee personen die ook nog 's prijs stellen op een overdaad aan comfort, zijn dus geinstalleerd twee heerlijke ergonomisch verantwoorde geheel op lichaam aansluitende stoelen...nou...eigenlijk meer zetels voor het paar met aan weerszijden telefoon, beeldschermen, koelkast, wasbak met kraantje, halogeenlampjes, een garderobekast, Philips, Sony, Vodafone, Gucci, Armani, Smirnoff, budweiser, Dodelijke Olifant, Spock Vloeibaar (inmiddels op de markt gebracht en tegen schurkenprijzen verkocht, een klapper!), Marlboro, Samson, Dunhill, G-star, D&G, de hele reet van Schubby wordt straks bedekt met stickers van de sponsoren.
Waar hangt dat klerebeest toch uit?
Schubby heeft zich verstopt achter een dun boompje, maar zelfs de meest doorgewinterde blinde ziet 'm daar nog staan. Koraals scherpe oog dus zeker en een bevelende schreeuw later staat Schubby te bibberen voor het tweetal wereldredders. Hun zoon had al in de smiezen dat ie bezadeld zou gaan worden, maar het ergste: het brandende metaal en de hoefijzers!!
Pein heeft inmiddels zijn vuurbestendige gezichtsmasker op en Koral trekt zijn rechter achterpoot omhoog.
"En geen gegil!!" bitst Koraal.
Pein komt op Schubby af, het beest heeft een stuk hout tussen zijn tanden om lekker op te bijten tijdens de operatie.
koraal volgt geinteresseert de verrichtingen van haar metgezel. Die neemt een aanloop en RAMT de eerst hoefnagel d'r in.
BATS!
"hoppaaaa" roept ie.
Dan de tweede, BATSSSSS!!!!!
"Jieeehooeeee!" gilt Koraal.
Schubby bijt het mondstuk doormidden, KNAK!
BATTTSSS!! de derde hoefnagel
BATS nog een BATS nog eentje en BAAAATTTSSSS voor de lol.
"WIIIIEEEEHIIIEEEEEHIIEE" Koraal gaat uit haar dak.
Peins blik verraadt diepe bevrediging.
"De andere voet!" gebiedt ie dan.
Een close up van Schubby's gelaat, we zoomen in naar zijn ogen, naar zijn linkeroog om precies te zijn. Waterig, bedroefd, verscheurd, en ja hoor, daar verschijnt een dikke langzame traan die voorzichtig over zijn linkerwang rolt.
"HIEEEEEHIIEEEEEHIIIEEEEE!!!" doen Koral en Pein samen.
BATS!!!
BATS!!!
BATS!!!
"Oooohh jaaaaaaaaaa" gooit Pein d'r uit.
BATS!!!!
BATS!!!!
"Hee, Schubby sta 's stil godverdomme!" doet Koraal tussendoor
BATS!!! de laatste.
...
(Pein kijkt een beetje werkloos om zich heen)
...
BATSBATSBATSBATS!!!!
"Zo, die wou ik er nog even achteraan doen" en hij veegt het zweet van zijn voorhoofd.
Nu komt het leukste karweitje: Pein pakt het lasapparaat om de hoefnagels zo ontzettend vast te lassen, zzooo ontzettend vast, omdat ie daar altijd zo op kickt, ook bij zijn patienten had ie dat altijd. En u herinnert zich Anky nog wel met Bonfire, toch? nou goed, heeft Pein mooi geklaard die klus. Dus FLink lassen, de vuurspetters vliegen in het rond, Pein met de lasbril op. Reng-reng-reng doet de lasser.
Dan de snijbrander...
NNNNJJJJJJJEEEEEEEEEEEEEEEEEEEHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHNNNNNNNNNNGGGGGGGG!!!!
.... om de scherpe randjes eraf te snijen. Oeps, even in de grote teen van Schubby, die geluidloos staat te huilen.
En dan...en dan....issut klaar!
Koraal laat de poot los en Schubby kan weer beschikken over zijn gehele lichaam , inclusief hoeven!!
Koraal en Pein, met de armen over elkaar, bekijken vol trots het resultaat.
"Het staat 'm geweldig!" joelt Koraal.
Dan het zadel d'r op. Da's nog een heel karwei, al dat spul, loodzwaar helemaal omhoog op de rug van Schubby.
Dus na negen en half uur tillen, trekken, slepen, sjorren, rennen, vliegen, vallen, opstaan en weer een wodka wegtikken zit al die bepakking vastgesnoerd op Schubby's rug, die inmiddels in slaap is weggezakt.
Koraal klapt een keer heel hard vlakbij het oor van Schub.
"Heee, wakker worden, je moet aan het werk!"
"Ja Schub, vandaag ben je onze taxi!" zegt Pein.
Een taxi denkt Schub, ook dat nog.

***********************************************************

#454 Koraal:
"Lets go!"
Roept Pein enthousiast terwijl hij allerlei bagage op de Schubytaxi gooit. Wapens, spock vloeibaar, cwd, een sofa (jahaa het blijven ondanks alles toch psychiaters hoor!), (geluks) vinger van Merlijn, stukje perkament, wiet, regenlaarzen, blender, electrodes, 275 delige bestekset (eten doe je in stijl), glazen, mandarijnen, de kots van Merlijn (kortweg MK), paar sloffen dodelijke oliefant, paar kratten vodka en hoppa hele kledingkasten; met slechts één vinger tikt ie ze op hun plaats ergens op de tientalle meters lange rug van Schub.
"Een momentje...!"roept Koraal en rommelt wat tussen de bosjes, stenen, spullen...whatever en tovert een paar sporen tevoorschijn die ze aan haar pumps bindt. Koraaltje heeft wel zin in een beetje wildwest actie en springt boven op de nek van Schubby net achter zijn kop.
"Nog één dingetje....." mompelt ze terwijl ze het gedachtenlees apparaatje pakt dat ze heeft gemaakt toen Pein bewusteloos lag na de spectaculaire tocht door de lucht over het ravijn. En ze vervolgt:
"Met een kleine modificatie kunnen we er een controle device van maken en via de computer Schub aansturen. Want hee een taxi met een eigen wil.....dat gaat ons alleen maar tijd kosten." Het stel grinnikt een beetje. Ze zijn immers nog bezig een therapie te ontwikkelen die de eigen wil van de (toekomstige) patiënten totaal zal uitschakelen, zonder dat ze hier gerechtelijk voor vervolgd kunnen worden natuurlijk.

Pein springt in de gemakkelijke stoel en kijkt goedkeurend hoe Koraal het apparaatje in de nek van Schub schiet. Vervolgens slaat ie wat toetsen aan op de computer en ziet dat Schubby direct online flitst op het beeldscherm. "Gotcha!!!" Roept ie. Maar hij wacht nog even met het invoeren van de coördinaten want Koraal heeft ondertussen de grootste pret. Ze beukt met haar sporen en naaldhakken tegen de nek van Schub die er als een speer vandoor schiet.
"Woehaaaaaaaaaa hhhhiiiiiiiiihaaaaaaaaaaaaa" schreeuwt ze als een volleerd cowgirl terwijl ze met een Magnum (nee niet zo'n ijsje maar zo'n revolver waar Clint Eastwood altijd mee schoot in zijn Dirty Harry films) en ze schiet in het wilde weg om zich heen. Pein geniet van dit uitzicht en vangt af en toe een vogel op die Koraal uit de lucht schiet. De opgevangen vogels gaan meteen aan het spit (links van de telefoon) Vooral de zebzwaluw is erg lekker. (Die komt voor sinds de wereld half vergaan is en is tien maal zo groot als de gewone zwaluw zoals de lezers in de oude wereld die kennen) Vooral dat V-staartje is heerlijk knapperig als je het op de juiste wijze bereid. En Pein...ja die weet wel hoe je een vogeltje moet braden hoor.

Kijk ze toch eens; daar stuiven ze door het landschap op Schubby, een grote wolk stof achter zich als een spoor. Koraal begint verveeld te geraken van de rol als Cowgirl en gaat gezellig bij Pein zitten om eens van de gegrilde zebzwaluw te proeven.
"hmmmmmm wat is ie lekker Peinie!"
Pein kijkt haar even vragend aan, hij had toch helemaal niet...
"De vogel!" roept ze lachend uit.
"Ah ach zo ja natuurlijk..."
Koraal lacht nog harder en zegt met een mond vol heerlijjke sappige niet te versmaden zebzwaluw:
"De reis kan nog wel even duren als er tenminste geen onverwachte dingen gebeuren. Ik stel voor dat we ondertussen alvast....."

***********************************************************

#455 Pein:
…een vuurtje stoken en het lekker aangenaam maken, want natuurlijk zijn ze de open haard niet vergeten. Door het tempo van Schubby wordt het onze helden namelijk nogal frisjes daarboven. Dus Pein springt de sofa uit, pakt een bijl en doorklieft (daarvoor heeft ie even zijn blouse uitgedaan zodat we goed zicht krijgen op zijn niet te versmaden torso) de boomstronk die nog net tussen de bepakking paste.
TAK
TAK
TAK
TAK
TAKKETAK
Ziezo, Pein gooit de blokken op het vuur en ploft weer neer in de sofa. Koraal komt ’s gezellig dicht tegen hem aan zitten, pakt de a.b. en knipt de tv aan, allerlei buitenaardse shit-zenders passeren de revue maar de taal is steeds niet te verstaan en om nou ergens onder uit de lading het Turbo-Vertaal-Apparaat te pakken, gaat Koraal te ver. Pein ook trouwens. Dus gaat de tv uit, een radiozender wordt opgezocht met een flinke beat zodat Schubby het tempo er goed in houdt. Zijn oogkleppen worden even rechtgezet en Koraal zet de ijzers aan haar pumps nog ’s flink in zijn nek.
AAAAOOEEEEEH!!! doet ie en boort een volgende versnelling aan.
De stofwolk achter hen is aanzienlijk, allerlei roofdieren/predators die wel een lekker hapje zien in het voortstuivende trio dienen hun jacht te staken want Schubby is niet bij te houden.
Bij een tankstation doen ze even een plas, kopen een paar kleffe broodjes en vullen de afnemende voorraad Dodelijke Olifant aan (22 sloffen, betalen met de Magnum….).
Al zuipend, rokend, radioluisterend, de intimiteiten stimulerend, uitpuffend, alles wat aan de kant beweegt neerschietend, blokken hout op de open haard erbij gooiend schieten ze behoorljik op. Na vele flessen en peuken en houtblokken en veertien orgasmes is Koraal volkomen uitgeput en die acht achter elkaar van Pein waren ook niet mis (hij schoot er zelfs nog een space-tijger mee van z'n sloffen).
Nog half na duizelend en langzaam weer in de realiteit terugkerend horen ze van de boordcomputer dat het reisdoel zich aandient op enkele kilometers.
"...your-target-is-approaching---please-fasten-your-seatbelts----this is your captain speaking---"
Dus doen ze……..
**********************************************************

#456 Koraal:
Hun mooiste kleren aan, de Prada, Gucci, Boss, D&G, G-star, G-sus, Armani....alles komt weer uit de kast en wordt vermengd met ladingen aftershave en parfum (dit om eventuele vijanden af te schrikken) Het haar gaat strak in model, nagels krijgen nog een extra likje lak (lakje lik klak klik) jazekers ook Pein slaat aen het manicuren, vijlen en slijpen en poetsen. Ze inspecteren elkaar en zichzelf nog eens in de passpiegels die overal staan, hangen en liggen (een narcist kan niet zonder) en zetten de radio uit, er is toch geen goeie jazz op. Ze hebben natuurlijk ook al hun aandacht nodig voor hetgeen gaat komen. En wat ging dat were lekker snel die 2500 km en zonder enige onverwachte gebeurtenis....tiswat van je hoppa. Doet die kut boordcomputer het eigenlijk wel of heeft Pein gewoon zijn pik als kompas gebruikt? We zullen het snel genoeg weten....
Ze slaan een hoek om en van het ene op het andere moment maakt Schubby een korte stop. Hij stopt zo abrupt dat het stel goed geklede geniën naar voren schieten en zich nog maar net aan de nek van Schubby vast kunnen klampen.
"gogverdegodver!"vloekt Pein die een klein krasje op zijn schoenen heeft opgelopen. "Kutbeest!" doet ie er nog maar even achteraan richting Schubby.
"Gotsammesjeesus! ....dat was op het nippertje...." zucht Koraal die kijkt naar hetgeen voor hen ligt.

Leegte. Zo ver als het oog kan zien en daar voorbij, een grote uitgestrekte zwarte leegte.
"Krijg nou wat!" Pein ziet het nu ook.
"Het einde van de wereld...de rand van de wereld..."
"Rand? Dat kan toch niet?"
"Nou kennelijk dus wel he!" zegt Koraal nu ietsje geïrriteerd terwijl ze naar het niets wijst.
"Ja maar sjeeesus..alsof de aarde plat is" een zucht.
"Waarom niet? Dat was ie vroeger toch ook?"
"Tja de beleving kan de realiteit behoorlijk kleuren natuurlijk maar ik zie niet hoe..."
"Kijk dan als je het niet ziet! Er zijn wel vreemdere dingen gebeurd op deze trip. Jij ook!!"
"Jij bent lekker...Nou heb IK het gedaan?"
"Wie heeft de coördinaten ingetoetst dan?"
"Oh ja? Wie heeft dat apparaatje gebouwd dan? Huh? Nou?"
Ze staan nu recht tegenover elkaar met vuur in de ogen praktisch te schuimbekken.
"Ach lul die je er bent wat zeik je nou, jij moest toch zo nodig terug naar de wereld nadat we die verkloot hadden!"
"Dat moet jij zeggen! Jij bitch! Jij....."
"Je bek houwe schijnheilige kloothommel, ik heb hier een kogel met jouw naam er op hoor!"
"Ha moet je haar horen ik heb hier een granaat met...."
"Klein lulletje zal je bedoelen! Dat is wat je hebt!" En koraal geeft Pein een hoek op zijn bek en trekt de mouw van zijn dure jas. Pein rukt aan Koraals haar en scheurt haar D&G. "Verdomme me kapsel!!!"schreeuwt ze voordat ze tegen de grond aangegooid wordt waarna ze een karate trap recht in zijn ballen plaatst en hij....

En daar aan de rand van de wereld met een uitzicht op helemaal niets zijn we getuigen van een gevecht wat we nog niet eerder hebben gezien. Pein en Koraal halen alles uit de kast en springen allerminst zachtzinnig met elkaar om, ze vliegen door de lucht, delen rake klappen uit, proberen elkaar in de fik te steken en hakken elkaars mooiste kleding aan stukjes met vervaarlijke messen. Al bijtend en schoppend en scheldend rollen ze over de grond . Tot ze ineens in lachen uitbarsten. WOEHAHAHAHAHAHAHAHA HAAAAAAAAAAA HAHAHAHAHAHA GIER BRUL ENZ.
Ze zakken uitgeput en tevreden met gescheurde kleding en bebloede lichamen tegen elkaar aan terwijl ze in het niets staren.
"Das ook zwaar niets ook he!" Lacht Pein terwijl hij voorzichtig wat bloed bij de neus van Koraal wegveegd.
Ze steken een dodelijke olifant op en nemen een borrel en nog een paar van die lekkere gegrilde zebzwaluw pootjes. Schub is ondertussen in slaap gevallen.
"zeg dat wel, zwaar niets. Maar wat is de aard van niets.....

***********************************************************

$457 Pein:
...als er niets is? Jezus, niets.
vreemde donkere articulerende stem-Het grote niets.-
"Da's nie veel" reageert Pein op de voice-over (want ja, die is inmiddels ook van stapel gehaald, hopelijk zult u er niet teveel last van krijgen).
Schubby ronkt als een paard, wat zeg ik, als een hele paardenmarkt vol schreeuwende paarden-nogantoe-, Koraal veegt haar mond elegant met een zijden zakdoek af en gooit 't nonchalant over haar schouder en Pein, ach Pein, Pein bedenkt zich de situatie en boven z'n hoofd knippert een lampje (eigenlijk altijd maar het is zo vervelend om dat steeds in beeld te brengen, en Koraal stoot haar hoofd er steeds tegenaan als ze liggen te ...nou ja, jeweetwel, dus is besloten dat een beetje af en toe zijdelings hier en daar 1,2,3, hop en weer verder...).
Hij heeft een idee dus.
En een goeie.
"Tuurlijk! Daarzo (wijst naar de leegte voor hen) Dat zogenaamde nietsIn het niets heerst dus niets , dat betekent dat iets daar niets te zoeken heeft, maar in een andere dimensie gelden andere wetten. Het gaat om samenstelling der delen. Wat we dienen te bereiken is een vorm waarin we die ...eh...dat...(kijkt naar de zwarte leegte, het wekt de suggestie te echoen, te ademen, te kloppen te...) ...waarin.....we dus dat niets dus kunnen trotseren."
Dan gaat ie voor Koral staan.
"Koraal , ik stel voor dat we van materie veranderen." zegt ie stellig.
"Wauw, van diamant!" springt ze voor hem met de armen in de lucht.
"Nounounou" tempert ie haar "dacht meer aan ...aan...(hij trekt een veelbetekende en knikkende blik)..Spock Vloeibaar
(een koor: Er is geen Betere!!)
"Wat !! Spock Vloeibaar!?
(weer het koor: Er is geen Betere!!)"
"Ja Spock Vloeibaar!!"
(weer het koor nu met een paar uit te toon zingende stemmen: Er is geen Betere!!)
"Jezus Christus, Pein, wat heb je nu weer bedacht??
(nog een keer het koor: Ja, wat heb je nu bedacht, Herr Dr. Pein!!)
Dat spul
(het koor puft van verlichting)
kan alles , onder elke omstandigheid. Als wij onszelf daarin transformeren, ons brein uitsmeren volgens de dna-structuren, onze lichamen verkleinen we dan volgens de Schubby-ik-pas-echt-wel-in-een-vibrator-methode, en gezien onze proporties zal dat heel klein zijn, dus proppen we dat een beetje in die Spock (kijkt naar het koor, dat kijkt diepzuchtend en aanstalte makend)....ha...en kneden er een raket van en lanceren ons zo to het niets ophoudt, want ook aan niets komt een eind!
Daar zien we wel verder.
Ik denk zelfs dat daarbinnen of daarzo in die leegte, helemaal geen temperatuur bestaat. Ik vrees dat onze waarnemingsvermogens daar geen enkele zin hebben."
"Ah, eindelijk een beetje rust" grapt Koraal.
"Wat doen we met Schubby?"
(Schubby ligt met de rug naar ze toe maar kan niet slapen en heeft alles vernomen, hij ligt te bibberen van angst op wat komen gaat, want Schubby is niet zo'n held, alleen in zeer penibele situaties, zoals snel wegkomen als ie een scheet heeft gelaten, hoewel daar de laatste tijd een beetje de klad in is gekomen)
"Ik meng me dna niet met dat van Schubby al is ie m'n zoon" zegt Koraal.
"Nee da's waar" sipt Pein
"En trouwens, zoveel SPOCK VLOEIBAAR
(het koor wer in vol ornaat: Er is geen Betere!!)
is er toch niet"
"Hij zal hier moeten blijven"
(Schubby ligt nu doodstil, meegaan durft ie niet, maar alleen blijven ook niet, een ernstig dilemma, maar niet voor zijn ouders want die hebben besloten dat ie hierblijft)
"JA!"
Dan kijkt Pein op zijn horloge, eh sorry, zijn, OMEGA-superSwissRated-X23-5000kmUndWater-laser-Guided-Windows-XP-500001 Gb...WATCH, en constateert:
"De hoogste tijd!"

***********************************************************

#469 Koraal:
"ho ho, wacht even..." Koraal, die zo'n beetje alles gestudeerd heeft waaronder ook kwantummechanica, egocentrie en filosofie, heeft nog zo haar twijfels over de Spock vloeibaar methode. Om niet te zeggen ze maakt zich ernstige zorgen over het effect ervan op haar huid, kapsel en kleding. Schubby ziet er ook niet uit.....nogal tja...schubbig dus.... En die Spock vloeibaar.....ut zijn allemaal reclame praatjes. Die inkomsten er van zijn gigantisch maar om het nou ECHT zelf te gebruiken..... dus op fluistertoon gaat ze verder.
"Als het goed is, is dit de metafysische stroom van ruimte en tijd, het centrum van vergankelijkheid zoals Merlijn het noemde. Als het niet goed is, is dit een truc en kunnen we voorgoed in de vergetelheid raken. Wat moet er dan van onze lezers worden? En de theorie dat dit niets een einde heeft...... wat als dit een zwart gat is of beter gezegd antimaterie.... "
"Ho eens even" onderbreekt Pein haar die al klaar staat voor de sprong en zich op een vreemde wijze aangetrokkken voelt tot het duistere niets dat voor hen ligt. "Van wie zou dit een truc kunnen zijn?"
"Dat kan iedereen zijn....Stan bijvoorbeeld....of dacht je nou echt dat ie voorgoed dood is? Omgekomen in vuur....de beste man heeft het hellevuur uitgevonden!!"
"Tja.... daar zeg je me wat..." En Pein krabt zich wat op het hoofd, dat lampje begint een branderige jeuk te veroorzaken..
"Weet je nog? Een elementair begrip uit de kwantummechanica is het onzekerheids principe van Heisenberg Dit stelt dat van een deeltje nooit de energie en positie tegelijk precies bekend kan zijn. Dit betekent ook dat de energie van het vacuüm niet nul kan zijn, met andere woorden, er kan altijd een deeltje aanwezig zijn. Uit het niets ontstaan spontaan deeltjes en deze vernietigen elkaar weer."
"ah ja...natuurlijk" Beaamd Pein "Wij zouden die deeltjes zijn waar Heisenberg het over had of daartoe verworden..... offff mogelijk imploderen in antimaterie."
"En nog wat" gaat Koraal knikkend verder "Herinner jij je de woorden van Merlijn nog? Het natuurlijk epicentrum ligt 3000 km zuidelijk van hier. Een lange en barre tocht waar vele gevaren op de loer liggen. Jullie hebben de Mozwocks al ontmoet en zo zijn er meerdere varianten die.. Vele gevaren weet je nog? En wat hebben we nu helemaal meegemaakt sindsdien? We zijn Satan tegengekomen en dat was alles! Dit zou heel goed 1 van die gevaren kunnen zijn" en Koraal maakt een wijds gebaar met haar armen richting het onmetelijke niets.
"Hmmmm denk je soms dat het een soort hinderlaag of valkuil zal zijn?"
"Het zou kunnen maar we weten het niet, we hebben geen empirisch bewijs. Als wetenschappers zijn we verplicht hier eerst grondig over na te denken en op zijn minst eerst een experiment uit te voeren zodat we zelf zo lang mogelijk buiten schot blijven. Dan hebben we ook nog de sleutel, de bol en de geluksvinger van Merlijn...."
Koraal haalt de vinger uit de bagage.
"Mijn God, heb je die nog???"
Koraal knikt. Het is niet zomaar een vinger, dat kunnen de twee über helden nu het vlees er afgerot is duidelijk zien. Pein tikt een par maden weg en kijkt nog eens goed.
"krijg nou wat....het lijkt....wel een soort antenne!" en hij rukt ondertussen het branderige, jeukende lampje van zijn kop en gooit het weg. Het spat met een plofje tegen een rots achter hen....
De vinger blijkt inderdaad een heel ingenieus apparaatje te zijn, waarvan de exacte functie nog een mysterie is. Misschien in combinatie met de bol....
"Ik stel voor dat we Schubby eerst in het niets gooien om empirisch bewijs te verzamelen."
"Prachtig idéé, ik kan het in zijn nek geïmplanteerde device zo modificeren dat het weer de oorspronkelijk gedachtelees functie krijgt zodat we kunnen volgen wat er gebeurd........heee en die antenne bevestigen we aan de bol om het signaal te versterken!!! Misschien kunnen we hem dan zelfs terugzappen als het moet....Of niet."
Een donderend onweer klinkt op de achtergrond en het stel staat met gescheurde en bebloede kleding aan de rand van het dreigende, zuigende niets terwijl ze af en toe door bliksemschichten verlicht worden.
"Schuuuuuuubbie "roept Koraal nu met suikerzoete stem "waaaaaaar ben je????"

**********************************************************

#461 Pein:
Schubby zit heel diep , heel diep in een kuil die hij weer 's gegraven heeft. Dit keer zonder hulp van een raket. Schubby heeft zich heel diep verstop in een kuil dus. Best wel knap van hem om zo'n kuil zo snel te graven. Koraal en Pein hebben het gat al snel ontdekt en hangen met hun hoofden over de rand.
"SCHUBBY -schubby-schubby-by-by-by" echoot het tot ver in de diepte.
"Schu-Schu-SChu- By-By-By" nog een keer
EN dan nog een keer samen, en dan met andere stemmen. God wat gaaf zo'n echo. Over de rand hangend gillen de twee het in de kuil.
A-A_A_A_A_A__A-A_A__AA
O-O-O_O_O_o_O-O_o-o_O-o
etc.
etc.
Dan even stil en klinkt heel ver weg helemaal onderin een klein , trillend stemmetjes dat piept en snikt en het is natuulijk het stemmetje van SchubbyDubbyDoo.
"Ik wil niet , ik w-w-wil niet" murmelt ie en echoot 't naar boven tot bij zijn ouders.
"Hij wil niet, de lafaard! LAFAARD-LAFAARD-LAFAARD - echoot 't tien keer zo hard door de kuil.
"Sssssssst, nie zo hard!!" doet Koraal haar verticaal opgestoken wijsvinger tegen haar getuite lippen.
"We moeten hem naar boven lokken met iets" gaat ze verder.
"Ik schiet wel een pijl met haak eraan naar beneden dan trekken we 'm gewoon naar boven"
"Laten we hem nu eens geen pijn doen, Pein, hihi, zeg ik het in 1 zin."
"ja, dat zouden we niet meer doen"
In vroeger tijden toen Koraal nog paardestaartjes had en Pein's ballen nog niet ingedaald waren maakten ze op het hek achter bij de straat altijd grapjes over hunner namen. Tot ze zo kwaad werden en er een gevecht uitbrak, zoals zo vele, om hun krachten te meten, want andere tegenstand op niveau was er voor hun toen ook al niet te vinden en ze wilden de boel wel graag in vorm houden reactievermogens ontwijktechnieken toeslaan uit onverwachte hoek..., en de boel in de fik vloog, huizen instortten, moeders en kinderen, gevaarlijke gassen, ondefinieerbaare substanties die als zich vermengen met kooldioxide en Uranium X34 een straal van zo'n....afijn u weet waar dit toe leidt. Nooit en te nimmer zouden ze dit nog doen behalve als de een......

***********************************************************


#462 Koraal:
.....grapjes maakt over de ander zijn/haar naam en de ander heel veel chagrijniger is dan de een, de maan vol is en ze verder niets te doen hebben. Maar niets van dit alles is het geval, daarnaast hebben ze zo'n twee uurtjes geleden al flink gevochten.
"Als die verdomde wensgeest Schubbies wens dat we altijd lief voor hem zouden zijn niet in vervulling had laten gaan, hadden we nu een proefdier gehad."
Dan kijken de helden elkaar aan met beide dezelfde gedachten:
"Een proefPERSOON!!!!" roepen ze gelijkertijd.
Sjeesus wat een goed idéé, maar hoe komen ze aan een proefpersoon daar aan de rand van de uitgestorven wereld met uitzicht op het grote onmetelijke niets?Koraal trommelt met haar lange staalharde nagels op een rots naast de kuil waar schubby zich in verschanst heeft. Ze denkt na. Pein krabt eens aan zijn ballen. Ook hij denkt na. "Verdomde lastig om geen patiënten te hebben" mompelt ie.
"Heeee maar wacht eens even," zegt koraal terwijl haar gezicht opklaart "we hebben wél patiënten! Ze zitten alleen in de parallelle wereld!!"
"Ja verdomd zeg als het niet waar is! Sommigen zitten zelfs schaamteloos dit verhaal te lezen, denkende dat ze veilig zijn achter dat beeldschermpie"
Beide barsten in lachen uit bij de gedachte dat sommige mensen er zulke naïeve ideeën op na kunnen houden.
Pein trekt een gevaarlijk gezicht en richt zich tot de camera en zegt met een zeer lage, holle horror stem:
"We komen je haaaaaaalennnnn!!"
"Woehahahahahaha aaaaaahhhh hahahahahah haaaaaaaa!" Pein en Koraal liggen haast in een stuip van de lach en lopen beide al lachend en gemeen grinnikend naar de bagage die op een ongezien moment al van Schub afgeladen was. Misschien had de schub dat zelf gedaan wie zal het weten, het is immers in een ongezien moment gebeurd, een onzichtbaar moment. En onzichtbare momenten kun je nu eenmaal niet zien en je kunt er verder ook niet al te veel over weten behalve aan de hand van de resultaten van een dergelijk moment. Het resultaat zijnde in dit geval dat de bagage keurig naast de kant van de weg staat.

Koraal frutselt snel nog zo'n technologisch hoogwaardig, fijnzinnig, gecompliceerd gedachtelees apparaatje in elkaar, nu met extra beeldmodule. Terwijl Pein achter de computer zit te knutselen met allerhande buitengewoon ruimte en tijd overgrenzende, ingewikkelde formules.
"We halen er gewoon één hier die flink in het verhaal zit en door zijn gedachten al een connectie heeft gemaakt "Want ja beste lezers zo gaat dat nu eenmaal met lezen; voor je het weet ben je het leven van alle dag uit het oog verloren en zit je IN een andere wereld.
"Maakt het nog uit welke?"
"Nee joh we gooien m toch in een oogwenk het niets in. Neem gewoon diegene die dit NU leest."
Zo gezegd zo gedaan. De lucht begint te trillen. Een enkel moment lijkt het experiment gedoemd te mislukken. Een spannend maar heel kort moment want met een snerpend piepend geluid als glas in je oren, staat daar een lezer. Met verwilderde en verbaasde blik kijkt deze om zich heen, niet gelovende dat het echt kan....verdorie net zat ie nog gewoon lekker thuis een beetje smalend te grijnzen over de spelfouten..... Pein pakt hem stevig beet en koraal schiet het gedachtelees apparaatje in z'n nek. De meedogenloze helden staan aan de rand van het meedogenloze niets met hun slachtoffer in de houtgreep en....

**********************************************************

#463 Pein:
...horen dan wat knappen. Het is het sleutelbeen van het slachtoffer, die wel kermt en kreunt maar van verbazing nog steeds geen geluid produceert.
"Ach, maakt nie uit, met een beetje pech verdwijnt ie zo in het niets." zegt Koraal
"Ja, en mocht ie terugkomen dan heb ik nog wel wat experimentjes waarbij een gebroken sleutel geen ene fuck voorstelt!"
Beide zetten het weer eens op een lachen, terwijl het slachtoffer (herkennen we er niet een hoog exto-gehalte in?) maar doorroggelt.
"Goed laten we hem het grote onbekende in jonassen" stelt Pein voor.
Ze laten het slachtoffer, hun fan, hun niet te stoppen verhalenvolger, los en deze valt met een rotklap op de grond.
"Hrmbllll"doet ie dan.
Vervolgens grijpt Pein hem onder z'n oksels en Koraal pakt 'm bij de enkels.
"Bij 3 werpen we ok"schreeuwt Koraal uitgelaten.
"Ja net als vroeger bij onze klasgenoten!!" joelt Pein.
Beide: "EEN......TWEE.......DRIEEEE!!!!!!!!"
Met een gigantische worp slingert de fan door de lucht, of lucht ? eigenlijk begint het onbekende al na 1 metyer worp, want ze stonden op het randje."
P&K:"WOOOOOOOOOOOOOWWWW!!!"
Ze volgen de baan van de fan die de eerste meters rustig door de lucht vliegt, maar dan ineens begint te knipperem. Donker-licht-donker-licht-rood-groen-geel en dan plots implodeert ie. :
SCHLLLLLLLLLLLP!!!!
Even is ie helemaal ingekrompen, maar na een paar tellen zet ie weer uit, blaast zich op tot ongekende proporties en dan:
PAAANNNGGGGGGGGGG!!!!!!!
Hij explodeert!
Duizenden stukjes ingewanden, huid, daar een oog, haar, botjes, alles vliegt door de lucht, of lucht? eigenlijk door het niets, maar het vliegt wel erdoorheen.
En dat is bewijs!
Er zit dus wel degelijk wat in dat niets, anders zou er een andere reactie hebben plaatsgevonden. Pein krast driftig allerlei aantekeningen in een kladblok en Koraal test met diverse apparatuur allerlei zaken die getest dienen te worden.
Al gauw constateren ze dat er vreemde stoffen daarzo in dat niets huizen. Pein had stiekem de ballen van het slachtoffer ingesmeerd met Spock Vloeibaar (ditmaal zonder koor: er is geen betere!!) en uitgerekend die dingen stuiteren momenteel ongeschonden langs Koraals voeten. Ze schrikt ervan en maakt een sprongetje.
"Ieeee, getverrrrr..!"
Vreemde stoffen dus. Die toch geen effect op SPock Vloeibaar 9er is geen betere!!) lijken te hebben. Da's interessant, da's reuze interessant, da's verrekte interessant.
Het slachtoffer is dus niet voor niets gestorven. Als ie dood is natuurlijk, want met al die parallele werelden is het maar de vraag of ie niet ergens anders zit en dat een parallel van hem hier is terwijl.....nou ja, laten we ervan uitgaan dat ie gewoon dood is. Da's duidelijker voor de niet wetenschappelijk onderlegde lezer anders raakt ie misschien het spoor bijster en dan haakt ie wellicht af en hebben P&K straks geen proefkonijnen meer, wat weer zijn terugslag zal hebben op het verhaal, wat dan weer lezers kost en zo belandden we dan in vicieuze cirkels.
Jammergenoeg had Schubby de ballen ook zien stuiteren en met een gerichte sprong heeft ie ze onder z'n linkerpoot gevangen, platgestampt en direct verorberd. Voor Schubby's zijn mensentestikels lekkernijen.
Pein en Koraal staan erbij en kijken ernaar. Liever hadden ze dingen nog op dit of dat getest, maar ze waren ook wel benieuwd naar wat er gebeurt als Schubby testikels in gesmeerd met Spock Vloeibaar (er is geen betere!!) opeet.
Nou, dat gaan ze beleven!
Schubby.......
**********************************************************

#464 Koraal
Schubby lijkt zich beter dan ooit te voelen. Koraal kan hier niet bijzonder door gerustgesteld geraken aangezien Schub geen mens is en dus overal anders op reageert. Hij heeft dan weliswaar 1 menselijk DNA strengetje geërfd van zijn liefhebbende ouders maar tussen de vele en langdradige DNA strengen van andere origine is dat haast te verwaarlozen. Koraal betreurt het ook dat ze de testikels van de lezer niet nader heeft kunnen onderzoeken op ouderdomsverschijnselen en andere kwalijke bijwerkingen op de huid en dergelijke. De lezer die natuurlijk in een andere dimensie balloos doorleefd maar voor de dimensie waar de andere (eventuele en tevens ondertussen en mede gezien het blijkbare gevaar van het lezen best ook wel een beetje heldhaftige) lezers in zitten en waar Pein en Koraal in zitten dood lijkt te zijn. Dat is een zin die je een paar keer moet overlezen aangezien de scripschrijver een aantal leestekens heeft nagelaten omdat deze van mening is dat er sprake is van te lage lonen in de scriptschrijvers sector.

Echter ooit zullen al die dimensies bij elkaar kunnen komen. Ooit beloofd een puinzooi te worden. Is ooit dat niet altijd in aanleg? En zo hoort het ook. Ze zegt dan ook:
"Ik betreur het ten zeerste dat ik de testikels van de lezer in kwestie niet nader heb kunnen onderzoeken." en fronst haar rechter wenkbrauw. Dat doet ze vaak en daardoor zit er een ergerlijke rimpel rechts op haar voorhoofd. Dat wil zeggen dat ze zich daar zelf aan ergert, anderen letten er meestal niet echt op of doen alsof ze er niet op letten. Dat is ook ergerlijk. Maar daarmee zijn we wel haarfijn aangekomen bij de diepe morele, principiële en wetenschappelijke bezwaren van Koraal om zich in te smeren met Spock vloeibaar (Er is geen betere! Echt niet? Is het niet de aard van de wetenschap om steeds beter uit te vinden? Of nou ja beter....niet alleen het 'ooit' maar ook het nu is immers een puinzooi. En zo hoort het ook. Iedereen weet immers dat in chaos de orde van Phi terug te vinden is. Daar kunnen we later nog eventueel niet op terugkomen.) en zich vervolgens in dat schijnbare niets te storten. (verdorie die scriptschrijvers -des levens- moeten echt hogere lonen krijgen!!)

Pein die ondertussen reeds met een flinke gezinsverpakking Spock vloeibaar in de hand staat waar de wereld aan het niets (wat toch iets bleek te zijn) grenst, denkt maar aan één ding. Nou ja twee dingen dan, maar één ervan is in ieder geval de lonkende zwarte leegte die niet leeg is. Wellicht ook een metafoor voor het andere waar Pein, gezien zijn geslacht(man) en seksuele geaardheid(hetero), aan denkt.
Terwijl hij zijn ogen niet afwend van de fluwelen licht vochtige zwarte leegte die niet leeg is, het niets wat eigenlijk toch iets is...brengt hij een beetje kreunend uit:
"Koraal? Doe nou niet zo moeilijk joh... Misschien hebben ze er wel winkels!"
"Winkels? Shoppen?" De ogen van Koraal beginnen te fonkelen en haar principiële enz. bezwaren gaan al iets naar de achtergrond..
"Ja waarom niet? Alles is mogelijk in het onmogelijke niets wat iets is!"
"Zou je denken? Zou je denken dat we er met onze gedachten vorm aan kunnen geven? Dat onze gedachten als 'het Woord Gods in den beginnen' zullen zijn? "
"Geen idéé, misschien zit er wel gewoon een knopje ergens of is het een kwestie van de stop uit het afvoerputje trekken..." antwoord Pein.
"Maak jij je geen zorgen op de effecten op het uiterlijk, Pein?"
"Ja natuurlijk! Maar we hebben toch een cursus plastische chirurgie gevolgd....en trouwens we vinden wel een middeltje uit anders...denk toch dat het wel zal meevallen hoor."
"Goed dan" en Koraal gaat naast hem staan.
"Jij eerst" zegt ze terwijl ze naar Pein knipoogt.
Echt aantrekkelijk vindt ze de enorme zompige, zuigende, warme, zwarte leegte die niet leeg is niet. Ze valt op mannen. En lijkt dat maar zo of ziet ze er uit als iemand die met haar hersens denkt en die ieder moment nog van mening kan veranderen en de andere kant op lopen?
"Jij eerst, Pein" zegt ze nogmaals maar nu met een heel charmant lachje.
Pein....

***********************************************************

#475 Pein:
….ja….Pein trekt al zijn kleding uit, zijn indrukwekkende torso verschijnt waarna Koraals blik geen hinder meer ondervindt van enig ander afleiding. Hij begint even te smeren maar al gauw neemt Koraal het van hem over. Eerst zijn bolletje, dan de schouders, rug, borst, buik, ietsjes lager en nog wat lager tot tussen zijn tenen. Een kwartiertje later staat Pein helemaal ingesmeerd te glimmen met een waanzinnige erectie, want als Koraal begint te smeren (Pein heeft zelfs al moeite om zijn steigeren in bedwang te houden als ze voorheen een boterham begon te….).
Dan is Koraal aan de beurt. Dat duurt wat langer omdat Pein mag insmeren en dat strandt dan in massages, handstanden, fingerspitzengefuhl, atletische kunsten en enig ander stimulerende techniek.
Dus na ongeveer twee en half uur staat ze glimmend en druipend van de Spock Vloeibaar (er is geen betere!!) voor het Grote Niets dat eigenlijk wel Iets is.
Schubby staat op de achtergrond, hij heeft een kusje van beide ouders gekregen. Pein heeft ‘m wat zakgeld gedaan, Koraal nog wat brood gesmeerd (Pein weer in alle staten) en ze hebben hem nog even op het hart gedrukt op tijd naar bed te gaan. Zo kunnen ze hem dus met een gerust hart alleen laten.
Koraal stopt enkele multitools in haar ingesmeerde rugtasje en Pein klikt een kompas om zijn pols. Beiden een vijgeblad voor anders beginnen de ouders van jonge kinderen weer te klagen en dan ze wel zo'n beetje klaar voor de 'strijd'.
Nu nog een goeie manier verzinnen om het Grote Niets dat Iets is te enteren. Want eigenlijk willen ze middels een niet al te hevige lancering erin belandden. Dat ze alvast een vaartje hebben, zeg maar.
Dat wordt ze makkelijk gemaakt. Als ze hand in hand steeds dichter de afgrond naderen, brokkelt het grond zo plotsklaps af dat ze eraf kukelen en samen het onbekende in pleuren.
WOOOOOOOOOOOWWWWW!!!!!!!! klinkt ’t uit beider monden. Elkaars handen stevig vast en het vizier gericht op het onbekende pad dat voor hen openligt.....
Schubby heeft al heimwee als ze op de rand staan en kan het afscheid niet verdragen. Hij rent naar de flessen Spock Vloeibaar (er is geen betere!!), schopt de draaidoppen eraf dondert ertussen, dompelt zich helemaal onder, er is net genoeg van het wondermiddel, en daar waar zijn ouders zijn verdwenen springt ie zonder aarzelen de diepte in.
Daar……..

***********************************************************

Hoofdstuk 10

#426 Koraal:
...het puntje van het vrijheidsbeeld, blauwstaartzwaardvissen, siliconeninplanttieten, verroeste batterij opladers, operatietafel, compleet anneke brinkman servies, een gitaar, twee cadillacs, het staartbeentje van Elvis, 36 COLT M16A2 9mm SMG (RO635) FACTORY SUBMACHINE GUNs, een potje pindakaas en een gezinsverpakking condooms (altijd handig om iets in te bewaren.)
“zo heeeee, wat een vangst!"Glundert Pein.
“Tja sjeeeee wat een mazzel... maar hoe slepen we dat allemaal mee we moeten nog 2876 km!"
“Ah joh daar vinden we wel wat op!"
Tering wat zien ze er weer sexy uit zo druipend van het rivierwater! Ze vliegen nog over wat rotsen door het kolkende schuimbekkende water en maken dan een mooie landing aan de andere kant van de rivier om hun gevonden schatten eens goed te bekijken. Ze rommelen wat tussen de spullen en maken een...

#427 Koraal:


ter illustratie en voor de administratie van de afdeling gevonden voorwerpen:
Beide zijden van een COLT M16A2 9mm SMG (RO635) FACTORY SUBMACHINE GUN


**********************************************************

#428 Pein:
...brommer! Zo'n verrekte handig apparaat om je mee voort te bewegen. Pein heeft er een zijspan aan geknutseld voor Koraal, om in te zitten. Met zo'n dakje erop, ach je kent 't wel. Dus alweer geheel droog van het rivierwater (in een tijdsbestek van het maken van zo'n brommer) springen ze erop en jakkeren weg.
"BORRRRN TOE BIE WAAAAAAHAAAAAIILLD", klinkt het van boven, tja achtergrond muziek tis wat.
Niet veel later , ja hoor, staan ze in de file, godsamme ook dat nog, met 2378 kilometer te gaan. Vele vele toeterende rokende auto's, duitsers met caravans met schreeuwende kleffe patatslurpende koters, zwetende luldebehangers met een behangwagen, oude oma's en opa's in ouwe langzame (in de file) vergane snertkarren, een militaire colonne, ambulances, jongelui dronken neukend snuivend, nette meneren van kanoor in mercedessen en toyota's en Batavus, en op slippers, claxonnerende klootzakken, maar dat doen Pein en Koraal ook heel hard en luid en met de middelvinger en spuug en flessen Spock Vloeibaar (er is geen betere!) en eindelijk, ein-de-lijk als de zon weer ondergaat, of opkomt, ja doe maar opkomt, opkomt dus, is de weg vrij, sterker nog, de weg is weg! de lege vlakte herrijst zich weer en omarmt het duo dat de motor stilzet op het puntje van de hoogste top waar het neerkijkt op de immense krachtsgrochten van moeder aarde, waar de wind even is gaan liggen en Koraal en Pein een innige omhelzing gunt.
(op de achtergrond staat de brommer niet op de handrem en rammelt langzaam naar achter , zo het ravijn in, precies op het moment dat de zoen begint....
***********************************************************

#429 Koraal:
...te sterven. Ja want ook zoenen hebben een begin, een midden en een einde. Ach hemeltje lief toch een stervende zoen (zoon? zon?) wat een dramatisch moment. Dus er klinkt dramatische muziek terwijl Koraal staat te vloeken. "Hoe kunnen we gotverdegotvergeten kut kanker klote tyfus nog steeds bij dat vuile gore stinkende rot ravijn staan als we zowat de hele dag in zo'n gotvergeten kanker file hebben gestaan!!! Je had mij ook moeten laten rijden, verdomme! kankerbende! Kut....fuck...shitzooi ook altijd..." Pein kijkt een beetje beteutert, hij was liever verder gegaan met zoenen. (zonnen, zonen, being in the zone weet je wel... nee echt zoenen zoals het er staat, zo na die omhelzing. Maar dat verklaart het sterven ervan niet. Vreemd, heeeel vreemd)

Ja beste kijkers (of lezers danwel nieuwsgierig tuig) dit is wat er in de parallelle wereld gebeurde, waar we steeds in en uit flitsen, zoals met die file het geval was. Het is een vreemd fenomeen en het is nog niet duidelijk of het een goede of slechte ontwikkeling is, wat het betekent of wat de gevolgen ervan zullen zijn. Maar wat er in werkelijkheid gebeurt is dit:


Precies op het moment dat de zoen begint, springt PLOTSELING Satan achter een rots vandaan! Satan? Jawel, beste lezer het is hem echt, de enige echte heer en meester van duisternis en hellevuur, luister maar:
"Hallo Herr. Dr. Pein en Prof. Dr. Generaal Koraal, ik ben Satan." (zie je wel!)
"Goedemiddag meneer Satan" Zegt Pein
"Nee, nee noem me maar gewoon Stan zoals al mijn vrienden dat doen."
Nu richt Koraal het woord tot hem: "Hey Stan, hoe gaat ie?"
"Zeer slecht, prima dus!" en Satan grijnst een beetje.
"En wat brengt jou hier Stan? Waar hebben we dit bezoek aan te danken?" Bromt Pein die graag verder was gegaan met de zoen enzo..
"Aha je stelt me niet teleur, meteen to the Point. Welnu beste burgers en buitenlui het gaat om een buitengewoon belangwekkende kwestie. Een kwestie van leven of dood zo gezegd....."
En Satan barst in lachen uit zoals alleen hij dat kan, uit volle borst. Het galmt en buldert over het verlaten landschap. Het is zo aanstekelijk dat ook Pein en Koraal in de lach schieten. Eerst is het nog een beetje proesten maar al gauw staan ze te gieren van de lach en lopen de tranen over hun wangen terwijl ze staan te schuddebuiken. Na een tijdje als het lachen via knorren en piepen over gegaan is naar hikken en dan langzaam afneemt, pakt Pein de Vodka en een paar glazen. "Jij ook een Vodka'tje Stan?" Koraal lust altijd wel dus dat hoeft ie niet te vragen en schenkt gewoon in. (hoewel ze een aanvraag bij de AA heeft lopen dus het is allemaal toch een klein beetje dubieus vooral als je alle werelden qua ruimte/tijd op een grote hoop zou gooien)
Heer en meester van duisternis alswel hellevuur pakt de Vodka aan, maar niet nadat hij heeft gecheckt dat er Stolichnaya op het etiket staat. Het is een fijnproever hè. En ze gaan gezellig rond het vuur zitten. “vertel op, Stan!" zegt Koraal terwijl ze Satan een vriendschappelijke elleboog in de ribben geeft.
Satan gaat er eens goed voor zitten terwijl hij een scheve knipoog richting Koraal werpt. Schuivelt nog eens lekker met de hoeven, schurkt met zijn staart en strijkt zijn horentjes in model alvorens hij het woord neemt:
"Welnu, het zit zo....
***********************************************************

#430 Pein:
de kwestie is, ik begin mijn macht te verliezen (hij krimpt ineen en lijkt ineens erg andoenlijk), al die mil(l)ennia heerste ik over het universum, wat was er mooier dan al het kwaad verwijzen naar mij, JAWEL (nu staat ie weer even op en richt zijn imposante tronie naar de hemel) Ik SATAN, het Kwaad hemzelf! (nu gaat ie weer zitten) maar het is voorbij, het is overgenomen door tuig van de aarde, het geloof in mij heeft zich verplaatst in klootzakken van vlees en bloed!"
"Ja goed, maar wat hebben wij hiermee te maken?" Pein begint zich te vervelen en Koraal staat achter hem ook al het etiket van de wodkafles voor de vijfduizendste keer te lezen.
"Ja! Jullie!" brult Stan ineens weer luid en bulderend. P&K hebben weer even aandacht.
"Jullie gaan me helpen! Jullie zijn geen haar beter!! Maar wellicht bedeeld met een chromosoompje meer hier en daar van dit of dat door dik en dun in weer of geen weer tussen wal en zo'n glibberige bemosselde kanaalrand door merg en been (Pein en Koraal lachen: "Haha door merg en been!!") maar nu OF NOOIT!"
Stan gaat staan en richt zijn vuurpijlen op het duo, dat even een stapje terug doet.
"Handen omhoog?" kijkt Koraal Stan vragend aan.
"Laat die handen maar zitten! Jullie! In naam van Satan de Heerser van het Kwaad, De Duistere Kracht achter het Geheel, De Zekere Zondaar, LUCIFER BE MY GUIDE!!! Treed samen met mij het strijdtoneel binnen en volg mij als trouwe dienaar, metgezel, laat mij jullie onderrichten in het kwaad, de duistere kant, (zijn blik werkt enigszins hypnotyserend, zijn krachten zijn voelbaar, hij heeft duidelijk bijzondere eigenschappen, Pein en Koraal beginnen zich nu toch wel een beetje ongemakkelijk te voelen, kriebel in de onderbuik, beetje benauwderig, jeukerig, nieuwsgierig is mischien wel het beste woord, die smeerlappen zijn gewoon nieuwsgierig naar wat die rooie duivel ze te bieden heeft!
"What's in it for us?" vraagt Koraal stoer (en naar Pein: "even in't engels, da's wel cool voor de kijkers, onze fans!" en Pein: "Ah, Gotcha!"
"RUHE BITTE!!"duitst meneer de lucifer.
"Ik zal jullie ogen doen openen, eindelijk zul je inzicht verkrijgen in de samenhang van het geheel, schijt op dat epicentrum met al die bullshit van die vieze ouwe jichtige Merlijn (hij doet een dansje:

Merlijn Merlijjjjjn
Merlijn Merlijjjjjjn
vin je 't nog leuk
of doet 't pijn?

hahaha, wat heb ik die ouwe ooit te grazen gehad. Die vuile gore incontinente...."
"En zo kannie wel weer, denk aan de kijkers" streng is Koraal.
"Oei de kijkers" schampert Stan. Hij geeft een verontschuldigende blik in de camera. En richt zich dan weer tot Koraal en Pein.
"MAAR NU mijn kinderen, mijn twee aangewezen troonopvolgers......
************************************************************

# 431 Koraal:
"...Nu juist nu de maan bijna vol is..."
"..Wat een romaticus." proest Koraal, maar Stan gaat onverstoord verder met zijn betoog en zijn stem galmt ontzagwekkend tegen de omliggende rotsen aan en werpt een echo doorheen het ravijn waar natuurlijk terstond alle madeliefjes en dergelijke verwelken... die Stan kan dus wel een breath-mintje gebruiken.
"..is de tijd aangebroken om het ijzer te smeden als het heet is. Ik geef jullie totale wereld macht, faam, roem, iedereen zal naar jullie luisteren, zoveel patiënten als je wilt, ontzaglijke rijkdom en de ene blockbuster na de andere! Dat alles voor iets zo kleins, betekenisloos en onzichtbaars dat jullie het amper zullen missen: jullie ziel "
"pfffffffiiiihihihihihihi ziehihihihihihiel wat klahahahahahahahassiek diehihihihihihih aha hihihihih t lijkt wel een fihihihihihiihihi film woahhahahaha hihihihii..." Koraal krijgt de slappe lach en laat zich dus slap tegen Pein aanvallen, die haar overeind houdt terwijl hij zelf zijn lachen probeert in te houden. Maar Koraal is niet te stoppen ze slaat Pein op de schouders, vervolgens zichzelf op de knieën en lacht zich nog bijna een kriek. "Hiiiiiiiiiiiiiiiihihihihihi hij haaaaaahahahaha ihihihihihihihihis goed zeheheheheheheg haaaaaahahahaha goed woahahahahah hhihihihihi die Sahahahahahahatan wiehihihihi oh hohohoho...denkt iehhihihihihih wehehehehel daahahahaha hahahahahahatihihihihihie ihihihihihihis" (vertaling: hij is goed zeg... goed...die satan....wie denkt hij wel dat hij is.) Pein geeft haar een schouderklopje en Koraal komt iets overeind waarop Pein het enige doet dat echt helpt tegen de slappe lach, de hik, de blues, honger,dorst...nou ja het is dus overal goed voor...hij geeft haar een lange, keeldiepe, doordringende, hitsige, natte kus. Koraal kijkt hem dankbaar aan en is weer helemaal de oude. Ze gaat met haar handen in haar zij recht voor Satan staan.
"Wie denk jij nou helemaal dat je bent huh!"
Satan begint nog roder aan te lopen dan hij al is terwijl Pein ondertussen wat kiezelsteentjes naar hem gooit. Vond ie als kind ook altijd al leuk om te doen als hij zich verveelde. "Ho stop dat kinderachtige gedoe, hou daar mee op HOU OP!" gilt Satan. Pein zoekt nog een leuk steentje uit, zo'n platte die je ook mooi over het water kan keilen. en mompelt "tssss hou op....wat een mietje.." Koraal gaat verder:
" Moet jij nou eens heeeel goed luisteren mannetje, die dingen die jij opnoemt hebben we allemaal al en wat we nog niet hebben, dat is een kwestie van tijd. Wij kunnen ALLES. Wij hebben dat gezwets van jou helemaal niet nodig mannetje. Je verdoet onze tijd Stennie de Pennie!"
Nu richt Pein het woord tot Stennie de Pennie en terwijl hij nog een steentje gooit....nou ja zeg maar gerust steen....zegt hij:
**********************************************************

#436 Pein:
"en deze is voor de slang!!!! EN ketst zo de steen tegen de linker slaap van Stennie.
"Oef" doet Stennie (zijn neef Hennie, is jammerlijk ontspoord en op het verkeerde pad geraakt, na de activiteiten met talloze Michael Jackson-look-a-likes stortte Hennie zich op kleine kinderen, stookte ze op zich te verkleden en geil te gaan staan dansen en public!!, nou ja toen was de maat vol!).
Maar het deert de gevaarlijke duivel nauwelijks hoewel we onderschatten hoezeer P&K het bloed onder zijn nagels.....de vuile drekkige randen onder zijn nagels vandaan halen. Hij kookt letterlijk over.
"Kijk 'm nou 's staan" wijst Koraal "stelt helemaal niets voor, een grote bek, wat grappige audiovisuele zwaartekracht-in-'t-ootje-nemende eigenschappen en dat vraagt of wij?......met HEM!!!"
KLOEK!!
Daar gaat weer een steen tegen Stennies kop. Dit keer doet ie:
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHHHHHHHHHHHHHHHWWWWWWWWWW!!!!!!
Het was een enorm homp, het was een enorme knal, het was een enorme..........
SCHUBBYYYYYYYYYYYYYYYYYY!!!!
Met een zware knal belandt ie bovenop Stennie. Pein had in 't geniep zo'n hoge SOS fluittoon gefloten waar alleen SchubbyDubbyDoo's iets van kunnn horen. Deze dus ook. Pein had de coordinaten zo gefloten dat ie precies (want Schubby's letten nie zo goed op) na z'n veels te enthousiaste aanloop en immense sprong zou neerknallen op
Stennie de Pennie
neef van Hennie
fetish met Jackson
maar met kids dat kennie.

"WooW"danst Pein "Precies op z'n kop!"
"Zoooo heeeee, sjeeeeemig, waar komt die ineens vandaahaaann?"
Schubby duizelt nog wat na van de knal, komt zwenkend overeind, zijn kolossale achterwerk bolt op, verzamelt moed , nog ietsje en......PPPPPLLLLLLLLRRRRRRRR.....een hele vieze dikke rotte scheet komt eruit vergezeld van Stennie, door de stank inmiddels volledig groen uitgeslagen. Radio-actief-groen, zeg maar. Hij was bij Schubby naar binnen geslagen, anaal opgeslokt, tot vol achter de sluitspier. Tjongejonge, DAT MOET PIJN HEBBEN GEDAAN, beste kijkers, HA!
Koraal en Pein kunnen hun ogen niet geloven, dat wil zeggen, ze kijken ervan op, dat wil zeggen, ze merken het op, dat wil zeggen , ze besteden er enigszins aandacht aan, dat wil zeggen, ze krijgen er iets van mee, dat wil zeggen, er gebeurt iets op de achtergrond , dat wil zeggen, hoorde jij daar een speld vallen?. Biiiiiiiiijjjjjjjjjjjjjjjjna sprakeloos, maar natuurlijk niet helemaal.
"Dat kan ik ook wel als ik een helm en gasmasker opzet" schept Pein op.
"En ik met me regenpak en laarzen en een wasknijper op me neus."
"En een zaklamp", hahaha doen ze beide.
"PAS OP MET LUCIFER!!!" HAHAHAHAHAHAHAHA.
Stennie staat er belabberd bij, nasmeulend van de kruitdampen.
"Stennie ouwe rukker" pakt Pein z'n laatste steen, ".......

********************************************************

#437 Koraal:
...en gooit...en gooit...de steen beschrijft een grote boog...we zien het in slow motion en close-up...de steen heeft een beetje de vorm van....Tja waar lijkt het eigenlijk op. Je kunt er een olifantje in zien maar nee wacht...de steen in beeld keert weer een slag....nu is het duidelijk een vrouwelijke dwerg...nee een Serengeti tijger.....een Archosauria-achtig dier..... Een provinciaal met kiespijn? Een zak patat? Een heel kasteelministreel...(goede inzendingen kunnen naar niettegeloven@zoduur.nl) Menig kijker heeft er al een schetsboek bij gepakt om al dit wonderlijks eens vast te leggen. zwwwwwzzzzzwzzzzzzz suist de steen door de lucht terwijl Pein zijn werp arm nog uitgestrekt houdt en met vertrokken gezicht de vlucht van de steen volgt. zzzwwwsssssuissshshshshshszzz ENNNNNNNNNNN: MIS!
aiaiaiaiaiaiaiaiaiai beste kijkers, hij mist, kijkt u maar naar de herhaling! Niet geloven. Ja daar gaat ie....let op die opperste concentratie mensen, die beheersing, die grip.....hij werpt....u ziet het met eigen ooh....let op het effect, de curve, de snelheid.....en aaaaaaiiiii: Naast! tjongetjongetjonge het het dak van het stadium gaat eraf...mensen, mensen wat een toestanden. De laatste steen gaat finaal naast. Hoe is het mo-ge-lijk! Wie had dat ge-dacht!

Satan....
**********************************************************

#440 Pein:
....denkt dat ie onschendbaar is! Hij gaat zelfs uitdagend staan tonguitsteken!
Wel hoe durft ie?! denkt Koraal trekkend aan haar voor deze gelegenheid snel ingeschoten rode jurk, maarrrrrrr Pein die mist? PEIN DIE MIST????
Dan kennen jullie Pein nog niet.
Herr dr. Pein, overdadig gelouterd, onevenaarbaar onnavolgbaar, hoogbegaafd, multifunctioneel, te overgekwalificeerd om zelfs nog een ei te brade....eh...BAKken, nooit bezwaard met menselijke emoties als die uitgeschakeld dienen te zijn, vol van passie wanneer hij geladen is, eindeloos gefocust op het geluk van anderen nadat ie zelf eerst bevredigd is, meervoudig gezien dan, dat u niet denkt dat alles in 't teken van sex staat bij deze beste man, superman excusee, dat het niet steeds weer op hetzelfde uitdraait, dat hij niet gedreven wordt door zoiets dierlijks als instincten zombierend hun lul achterna, dat u niet denkt dat bij hem alles om het neuken draait!
Wel veel overigens, maar dat terzijde.
Koraal staat zich nog steeds te verbazen over de misser. Ze wrijft met de rug van haar hand langs haar kin. Haar lange lokken wapperen in de wind, moordend in rood. Dan kijkt ze op, haar ogen sperren...
Ja! Wat denkt u nu, heeee! Pein die mist?
Ga toch weg, nooit!
Pen had namelijk een speciale steen uitgezocht, nu blijkt ook de uitspanning van het gissen wat er door de lucht vloog.
Een boomerangsteen, jongens.
Een boomerangsteen.
Had ie in Drente geleerd. ergens onder een hunebed. Geen handige plek om boomerangs uit te testen , maar het regent daar altijd zo godvergeten vaak dat de gids die Pein daar rondleidde een truc kon die hij ooit van de broer van zijn kleinzoons vader van zijn opa's achterneef die ooit een australische hond had leren ziten schijten op de plee zonder de bril te laten zakken want dar zat ie zelf op en vond 't smerig om op de bilafdruk van een hond te gan zitten met zijn blote billen dus slingerde hij.....ach! wat maakt 't ook allemaal uit! die Pein kon gewoon retegoed met een boomerangsteen smijten en het voorziene doel ALTIJD RAKEN.
FFFFFFFFFFFZZZZZZZZZZZZZKEEDDEEEEK!!!
Boem! Rommeldebommeldebommelrommelebom...
Patskadangboem....
rommelerommelerommelebommelestomzegaldierommeldebommeldingetjesbombombommel....
DOENGGG!
Satan gaat dus flink neer. En niet misselijk zeg, hij wel trouwens daarna, nou ja misselijk, half buitenbewustzijn, ooguitploppend, tong afbijtend, voortanden afbrekend, bloeduitoorafvegendaanzijnkapotgekrabteborstbeenwaar een staccatokloppend hart goor en stinkend een monotone overheersende slag bonkt waar Koraal eigenlijk wel een goed jazzsoundje uithaalt en aanstalte maakt enigszins mee te gaan tappen met haar rechtervoet.
Satan is precies tussen zijn ogen geraakt (waar de steen was ingeslagen), de enige zwakke plek van de duivel die nu nog zwakker was geworden doordat zijn door het duo getergde temperament zo had aangezwengelt dat de aderen op zijn slapen al gesprongen waren en nu zo achter zijn ogen een razendsnelle bloedafsluiting ten gevolge had, kreeg, ging, hoe datdanookliep, Pein had dat natuurlijk allang opgemerkt en de afstand, windkracht, vogelpoeprisico en drukke radiogolfverkeer in acht genomen, zo de worp bepaald en afgegooid.
Nu neemt ie 't applaus van Koraal in ontvangst.
Hij buigt.
Achter zijn voorovergebogenheid zien we Stennie, Satan, Het Kwaad wat 't dan ook moet voorstellen ten onder gaan, een waanzinnige vuurzee vlamt los een implosie dan een opbollende vuurbal die die....die.........(trrrrrrrrrrrrrrrr, doen de trommels).....DIE.....
DIE ONTPLOFT BANNNNGGGGGGGGGGGG!!!!
Een grote paddestoelwolk breekt los boven het gebied waar ze zich bevinden
PLOEFFFF!!!
(precies in het epicentrum, waar waren ze ook alweer naar opzoek??) . Alles stort omver, grote windkrachten, drukkende g-krachten, omgekeerde zwaartekrachten, wat een teringzooi, wat een spektakel!!! De vlammen, de rook, de rotzooi, de shit, de vernieling, de destructie, de kapotgemaakteverkrachtendesnipperenderatelendetyfusleierskankerzooi, The Devil Has Left The Building.
Dan komt Pein weer overeind en Koraal stopt haar geklap. Om hun heen is alles plat, vernield en nasmeulend. Ze kloppen hun kleding af en schudden wat asresten uit het haar.
"Nou, hier hebben we niets meer te zoeken." baalt Koraal.
"Maar 't was 't waard"pept Pein haar op.
Hmm, ze knikt, "misschien".
"Trouwens liep die onmenselijke zoon van ons hier net ook niet rond?"merkt Pein ineens op.

#441 Pein:



#442 Pein:
Zo ging die duivel dus in vlammen op:



en daarna zag het land der ongeveer zo uit....




best wel relaxed he, luitjes! Lekker temperatuurtje, enne...de omgeving zag er toch al niet uit, dus wat maakt...het uit (kut, 2x uit achter elkaar!)

Dus met een zonnebril op vervolgen we onze tocht.
Schubby, waar is die vlegel!


#444 Pein:
Ja beste luisteraars, legt uw luisterend oor maar even ter ruste, want morgen, in alle vroegte zal de dag aanbreken waarop (ergens daarachter die bult in de verte achter die heuvel verderop iets daarzo nou heeheehee echt wel IETS verder, jajaja ongeveer daar en dan nog iets nou ja doedaardanmaar, okee, het is wel verder maar ja, jij je zin, wat nou, nee laat nu maar, nu hoeft 't niet meer, nee kom op, hee, heee, ja wel daar ja, ja doe dan maar....ontdekt Koraal water, sterker nog , ze staan op een immens strand! Retejezus!
Een strand!
Pats! Hoppa, Pein komt d'r bij.
"Geweldig, precies wat we nodig hebben! Even uitchillen, snoezelen, met onze bek in de zee!" Hij rent naar de zee, naar de zee....
Jaja, ik zie u denken.'het is een fata morgana, het is een fata morgana (Pein rent nog een stukkie), het is een fata morgana, (Pein neemt een aanloop) het is een fata morgana, (Pein springt, hop de lucht in en met zijn handen recht voor zich uit...) hetiseenfatamorganahetiseenfatamorganahetiseenfatamorganahetiseenfatamorganahetiseenfatamorgana...
-PLONS%%%%%%
Ha! Echt water, echte zee. Jaja dit keer wel (volgende keer niet meer hoor, dan hebben ze pech), dit keer worden ze getrakteerd op een Bountybeach, palmbomen, kokosnoten, even een boomhutje met zo'n multitool in elkaar futselen, viesvetzwemmen in de zee, flink bijbruinen, godverdomme wat heeft de zingende in het watertrappelende Pein er zin in..
..........
Tungdung tungdung (het Jaws-deuntje)
.......
Tungdung tungdung (weer dus)
........onder water zzzzzzzzzwwwwzzzz
Pein begint onraad te ruiken, achter hem morrelen de golven
zzzzzzzzzwwwwwwwwzzzz
Tungdung tungdung (idem, zucht)
........
Dan!
Ineens...!
**********************************************************

#445 Koraal:
Ineens splijt de zee open. Hoppa! En komt Mozes aangelopen. Je weet wel; man van middelbare leeftijd, baard, lange jurk, blote voeten in sandalen. Die van die ouwe saaie moppen. "Sam komt Moos tegen. Zegt Sam tegen Moos: 'Hé; Moos, wat zie jij er slecht uit.' Zegt Moos: 'Ja vind je het gek. Werk in de haven, sjouwen, om vijf uur beginnen, om drie uur weer thuis...' Vraagt Sam: 'Goh Moos, hoe lang doe je dat al?' Zegt Moos: 'Ik moet maandag beginnen.' Goed Mozes dus, wereld beroemde gozer.

"Hee Mozes" Zegt Pein die al klaar stond om haaien te gaan vangen en andere wildwaterpret die het altijd goed doet in B-films.
"Hee Mozes" Zegt Koraal, die een jointje zit te draaien terwijl ze relaxed op een chaise longue zit van Geoffrey Harcourt uit 1970
"Hee Koraal, Pein."
En Mozes geeft beide helden een hoofdknikje en vervolgt zijn weg al zingend "Always look on the bright side of live tada tada..."om daarna uit beeld te verdwijnen.

Koraal steekt haar joint op en neemt een diepe haal waarna ze prachtige rookkringeltjes uitblaast, in de vorm van Chinese draken, slangen, schildpadden, Arabisch schrift, uit de Talmud , Abodah Zara , 4b " Het is de wet om iedereen te doden die de Torah ... Ja ze is aardig goed in het blazen van rook kringeltjes.
Ze geeft de joint door aan Pein die er aan hijst, ja sommige mensen doen dat, denken dan dat het harder aankomt ofzo.
De avond is gevallen en de volle maan weerschijnt in de nu oh zo spiegelgladde bijna zwarte zee.
Koraal zucht eens diep.
"ach weet je nog....volle maan....de dag er voor en de dag erna....dat waren altijd de drukste dagen. Vroeger......." En ze zucht nog eens vooraleer ze verder mijmert. "Ik mis die ziekelijke gasten, ik mis mijn werk, ik mis de experimenten, de operaties, de....."En ze begint te huilen. WAT??? Huilen? Koraal?
"Rook in je oog?" Vraagt Pein dan ook.
Koraal staat op en...
**********************************************************

Hoofdstuk 9

#401 Pein:
Schubby heeft dus een foutje gemaakt. Nu maakt ie d'r wel meer. Eigenlijk maakt ie ze aan de lopende band. Sterker nog, hij is zelf - dat zouden we kunnen stellen en de ouders zullen het na enig aarzeling beamen - niets meer en niets minder dan een fout, HA! Schubby.
Schubbyschubbyschubbyschubbyschubby.
Dat stomme beest van dertig meter en als ie zich klein maakt past ie in het batterijvak van een vibrator. Met al die trillingen aan z'n kop, die gast spint helemaal suf daarbinnen! denken jullie dan werkelijk dat ie niet in staat is fouten te maken!
Schubby ziet zelden helder.
Schubby, de koning van het loenzende rijk!
Schubby, het vleesgeworden gevaarte!
SchubbyDubbyDoo the freak of the Zoo!
SchubbyDubbyDebielePrehistorischeHompHersenlozeBrij!
SCHUBBY HEEFT IJSBLOKKEN VAN SPOCK VLOEIBAAR (er is geen betere!) VERVAARDIGD EN NU ZITTEN DE HANDEN VAN KORAAL EN PEIN GODVERDOMME VASTGEVACCUUMGETROKKENSTIKSTOFINGEKAPSELDEDRIEDELIGFRACTUREELGESTOORDVAST!
VAST!
Ze krijgen hun handen niet meer uit het bakje!
Het bakje kleurt neonlicht.
De inhoud reageert op een wel zeer curieuze manier met de huid van ....
"Schubby wat flik je nou!!!" gilt Koraal, ze ziet inmiddels een beetje groen.
Ook Pein zwaait met zijn armen en het bakje en ook hij kleurt....
eh...
......moet dat nou die....
.......toch niet die kleur?
.........wie bedenkt dat?.......voor Pein??? Dat kan toch n.....
Goed, Pein kleurt dus geel.
Geel, en ook nog uitgesproken op z'n Limburgs dus dan weet je het wel.
Jcheel. Jchotverdomme.
Da's jcheen kleur voor een ejchte held?
Dat beseft Pein ook.
"Ik wil geen geel! Ik wil geen geel! Waarom mag zij altijd groen en ik nooit! Ik wil geen geel, godverdomme!"
Pein kijkt heel boos naar Schub, aanvoerder van de ijsblokjesclub.
Schubby schimpt ineen. Back to the measures of that Thrilling Dan. Kom op Schubby,maak je klein, kruip de vibrator maar in!

(reclame van een echte Schubby-vibrator volgt....
#402 Pein:
The Hi-Tec Turbo T, $1.459,- a.p. U weet niet wat u meemaakt!
Klaarkomen wordt een eenvoudige klus met:
The Hi-Tec Turbo T!!
Jiieeehieee!!
(Dit multifunctionele apparaat kan tevens dienst doen als opberghok voor een SchubbyDubbyDoo, mocht ie hoofdpijn, kenmerken van vergeetachtigheid of duizelingen vertonen dan is dit slecht geveins want dit ding trilt je de boter uit de brij, flippert de zippert uit de slippert)


Afbeelding




*verkrijgbaar bij de betere dealer


#403Pein:
Boooinnggg.

(Fred "the man who fills every hole"Emmerrrrr:
"Goedenavond dames en heeeren. In Almere heeft een blenderfik een hele huizenrij in as doen opgaan. Een of andere malloot had een HI-Tec Turbo T ondersteboven in de blender gehangen om zo zijn framboosjes en kwark te kunnen mixen, by the way met een citroentje, twee abrikoosjes, wat tijm en salpeterzuur oeioeioei smullensmullen, omdat de messen waren geknapt en hij zo alsnog van zijn shake kon genieten. Ter zake: iedereen weet dat je een Turbo T niet in een blender moet hangen maar in je ree....nou ja, afijn...ik bedoel, hehe..knipper...frunnikaanjehaar...hihi.........
flam in de blender,
Vuur In De Keuken,
fik in de straat,
de hele buurt in de fik!
ROMMELDEBOM!
(Fred valt van z'n stoel, nu blijkt dat z'n broek al de tijd op z'n enkels heeft gehangen en hij gewoon met een volle erectie zat te nieuwslezen!
Regisseur van achter de schermen: CUT!!!!

**********************************************************

#404 Koraal:

Goed, Pein is dus rete geel (op zijn limburgs) geworden van de kontklopper waar Schubby in zit. Ondertussen zitten de handjes van beider helden nog in die ijsblokbakjes en das nie handig als je geel (op zijn limburgs) bent. Gelukkig is Koraal groen en kan nog helder denken. Zoals je wel vaker hebt met mensen die groen zijn. Jaja zoals de Hulk enzo zeker? Afijn Koraal wordt steeds groener en groener en haar borsten knappen uit haar truitje. Jaja net als bij de hulk dus...En de vingers uit het bakje. Plof! Ziezo. Koraal is weer vrij. En hops in no time weer haar gewone kleur terug. Dus trekt ze even rustig iets anders aan. Hoewel even....ze staat voor de kast en weet het niet. Zoveel keus ook. Ja das best wel typisch he dat er ineens een kast staat met allemaal kleding er in, maar wel handig.
Als ze eindelijk een beslissing heeft gemaakt en weer een reuze leuk outfitje aan heeft zoekt ze de gele (op zijn limburgs) Pein maar weer eens op.
"Hoi gele (op zijn limburgs) Pein. Gatie?"
"Nou sjeesus nee natuurlijk, mijn vingers zitten nog in dat bakkie!!"
"Dus?"
"Ja... dus?? Help me!! Ik ben verdomme helemaal geel (op zijn limburgs) en wil mijn vingers terug!"
"Ach op die fiets, ja ik begrijp het."
En dat gezegd hebbende maakt Koraal enkele mysterieuze bewegingen met haar handen et voila ook Peins vingertjes zijn weer vrij. Dus...

Dus dat ging wel lekker makkelijk ja. Gelukkig maar dat er nog iets makkelijk gaat want onze helden hebben in het geheel geen makkelijke klus voor de boeg.
A. De Aarde redden en de tijd herstellen, god mag weten hoe maar komt tijd komt raad
en B (alsof A nog niet genoeg is) een mooi nieuw gesticht bouwen, zijn ze al heel lang van plan en is een diep verlangen dat ze nog immer vurig koesteren. Het zou immers zonde zijn als al die geniale vermogens van onze helden in de wildernis van het leven bleven steken,. Daar steken ze dus echt wel een stokje voor natuurlijk. C. (alsof A en B nog niet genoeg zijn) eh...

**********************************************************

#405: Pein:
..de C is voor chocola, flink puur...."getverrrikwilmelk"
de D is voor De Keuken, want daar leven we in
de E is voor ellende, daaraan worden onze helden jammerlijk blootgesteld door al die idioten om hun heen
de F ja, Fuck!
en G is van groente, die lieve groente, daarom eten we vlees
H is van HeerlijkHelderHeldendom, daarin grossieren deze avonturen
de I is van ingewikkeld, daar houden we niet van
de J is van Jurkje (Koraal trekt een jurkje aan)
de K van KantenKoelbloedigKnetterendKeigeilKlaaroverpak dat Koraal nu draagt (trekt dat ding dus aan)
de L is van laveloos
de M van

...motherfuck!who let the dog eat the garbage?!...

Pein: "Schubby zet die kut-dvd zachter!!"

de N van neu..szoenende eskimo's
de O van ochtend, waarin ik lekker lig te slapen

de P van pijn!
de Q van KUUT
de R van razernij
de S van sterven
de T van tandje d'r bij
de U van....uche uche, alsik nie oppas wordt 't een rijmpje
....
..eh..
....
V..... (sjezus waarom bennik hier aan begonnen.....?) van ...eh....Van.
de W van wachtmaarwantwatjulliebinnenkortinde avonturen van het artsenduo zullen gaan meemaken!
de X van Xald'rtochnietwakkervanliggen?
of eh...de Y, Eikels!
en Z!

zachtjes....

...van achter..
........daar sluip wat, er beweegt een of andere schaduw vanachter de bosjes, die stekelbesstruikjes daarzo....
er ruist daar een eh...ja wat ruist daar eigenlijk door de bladertjes?

#406 & #409 Pein:


bosjes! wat is dit nou, verdomme?!



wow, neeneenee!



mijn god, wat is dit nu weer??

NOU!!




ziezo, een vrolijke bos!

EN DANNNNNN,
terug naar het geruis......

(408)
toch wil ik u er nog op wijzen dat we ons natuurlijk wel in en dor en verlaten en woest-ge-erogeert gebied, aangetast door de elementen, de stratosferische, atmosferische, nannosferische stormen heeft moeten doorstaan,
de Vloek van de Artsen! Ha!
en nu lopen ze dus ergens...nou ja...



"NEEEEHEEEE, niet weer!"



"en die hoeven we ook niet meer te zieeeeeen!



"ah, dat lijkt er meer op."

the asshole of the f.world
het kontgat van de aardkloot.

Tata...terug naar het avontuur,
het object in de bosjes, tussen de graftakken, ergens in een spelonk dichtbij die rotsspleet....


**********************************************************

#410 Koraal:
Wat ruist er door het struikgewas het is een....
oké ze wandelen langs een ravijn (het is een verfrissend afwisselend landschap) en er ruist iets door het struikgewas. Een onheilspellend ruisgeluid uit de bosjes, ja daar hebben ze ervaring mee.
Pein en Koraal, die nog amper uitgerust zijn van de bloedige strijd met de kasteelheren, lopen behoedzaam op het struikgewas af. Pein heeft van spanning zijn duim in zijn mond gestoken; gestopt met roken dan krijg je dat. Koraal houdt een sjekkie tussen haar tanden geklemd en kijkt nog even hoe ontzettend sexy Pein met zijn duim in zijn mond staat. Doet haar denken aan...nou ja never mind. Met getrokken wapens naderen ze het struikgewasbosje aan de rand van het ravijn.

"Kom te voorschijn als je durft!" Schreeuwt Pein manhaftig en onbevreesd.
"laten we gewoon die bosjes aan flarden schieten!" stelt Koraal voor
"Ik tel tot drie en dan gaan we schieten!!" laat Pein weer van zich horen.

Het is nu doodstil, geen geruis meer, geen zuchtje wind. Niets. Iedereen houdt de adem in. Koraal schuifelt even met haar voeten zodat ze wat steviger staat. De terugslag van de wapens die ze gebruiken is immers enorm!

"één! Twee! Dr..."
"Niet schieten!" gilt een nogal beverige stem. En een oud gebogen mannetje met lang grijs haar komt trillend uit de bosjes.
"ik ik ben verdwaald...ik...ik...Merlijn is mijn naam en....de...de...na de veranderingen....eh....mijn geheugen...tis...de wereld.....alle ellende. Zijn jullie de vermaarde en universeel beroemde Pein en Koraal?"

Pein en Koraal knikken van ja en laten hun wapens zakken....
***********************************************************

#411 Pein:
"mijn god, Merlijn, nou zullen we het beleven." zucht Pein.
"sja, oud en grijs, het plaatje is compleet" antwoordt Koraal.
"Wat mot je! Ouwe drekkige zak stro..." wil Pein graag z'n zin afmaken...
...humpumpum, meneer hihi, eh...wat wilt u?" toont Koraal nog een greintje beleefdheid.
" ...i..i...ik..w..wi..."
"Ja NOU DAT SCHIET ZO OOK NIET OP HE, OUWE!!"
STAAN WE HIER ONZE KOSTBARE TIJD TE VERDOEN, we zouden bijvoorbeeld inplaats van met jou staan t elullen kunnen....eh... (kijkt Koraal aan) eh...nouja, eh...(kijkt ouwe tovenaarachtige in-een-carnavals-optocht-wint-ie-een-hoofdprijs-voor-de....).."
"We moeten de

A. De Aarde redden en de tijd herstellen, god mag weten hoe maar komt tijd komt raad
en B (alsof A nog niet genoeg is) een mooi nieuw gesticht bouwen, zijn ze al heel lang van plan en is een diep verlangen dat ze nog immer vurig koesteren. Het zou immers zonde zijn als al die geniale vermogens van onze helden in de wildernis van het leven bleven steken,. Daar steken ze dus echt wel een stokje voor natuurlijk. C. (alsof A en B nog niet genoeg zijn) eh...

"Maar jongelui, d..d...dat wee...hee......heeeeeeeeeeee....hee..hee....heeeeeeeeeeeeet!
Weet!
WEET!!!
i...i.......i..............ik! allem....m....maahaaaaaal to...hooohoooooooooooooooochhhh (SPATS!) al...alll..allang..."
Hij valt bijna flauw, bijna knockout nog net houdt ie zich moeizaam en bibberend staande.
Koraal en Pein steken natuurlijk geen poot uit.
"Ga anders even op de grond liggen rusten.." stelt Koraal nog enigszins voor.
"N....n....nou..nou....i....."
"LIGGEN OUWE! En vertel ons dan maar 's wat je alleMA-MA-MA-MA-maal weet!"

**********************************************************


#412 Koraal:
Zuchtend, puffend en hijgend gaat het oude lijk...sjit Meneer Merlijn dus op de grond zitten en zakt dan langzaam en krakerig naar ligstand. Zijn ademhaling is zwaar en onregelmatig, het piept.

"Kolere zeg..."foetert Pein
"Hij is dement denk ik? Misschien moeten we hem vastbinden, dat is wel gebruikelijk geloof ik bij oude mensen. Die doen rare dingen hoor."
"hm...dat lijk gaat nergens naar toe. Maar of we iets aan hem hebben..."
"Hier Meneer Merlijn neem een slokje Vodka" en Koraal houdt hem de fles voor die de oude gulzig aan zijn mond zet en half leegslurpt. Het trillen houdt op en zijn ademhaling is ook rustiger geworden.
"Verdomme een fucking alcoholist! Genoeg gastvrijheid!" gilt pein en slaat de fles Vodka uit de oude man zijn handen. Althans dat is ie van plan maar een vreemd licht glanst rondom de oude man en Pein doet een stap naar achteren.

Als Meneer Merlijn weer begint te spreken ziet hij er jaren jonger uit en stottert nog amper.
"B-beetje spirit doet de mens goed. Zoals ik al z-zei dat ABC weet ik allemaal, ik volg jullie avonturen al jaren. En niet alleen jullie avonturen m-maar ook die in het parallelle universum. De wereld die door jullie actie om kopstukken uit de geschiedenis door de tijd te verplaatsen is gesplitst. Veel dingen die jullie je herinneren, bijvoorbeeld jullie prille jeugd, blijken uiteindelijk op dit moment niet gebeurt te zijn zoals jullie je het herinneren. Jullie dubbelgangers..."
"WAT? Dubbelgangers?"schreeuwt Pein. Terwijl Koraal het wel een aardig idéé vindt begint het hoofd van Pein rood aan te lopen bij het idéé alleen al.
Merlijn vervolgd "Het zijn schaduwen, niets meer of minder. Afsplitsingen van jullie eigen ge-genie...een onvolledigheid in jullie bestaan...wellicht ke-kenbaar door een vaag gevoel van leegte. Maar dit alles is te herstellen. Makkelijk zal het niet wo-worden want jullie moeten zogezegd door het centrum van de storm en..."
Koraal onderbreekt hem "Ho eens opa, er is helemaal geen storm. Ik weet niet of het je opgevallen is maar er is hier helemaal geen weer alleen een monotoon grijs"
De grijsaard glimlacht begrijpend. "Het gaat ook he-helemaal niet om eem letterlijke storm maar een metafysische stroom van rui-ruimte en tijd, het centrum van vergankelijkheid zo je wil..
Nu is het Peins beurt om de oude man te onderbreken:
-"...we hebben niet eens een deeltjes versneller hoe in godsnaam...."
Merlijn heft zijn hand op: "Niet nodig, helemaal niet nodig jongeman. Het natuurlijk epicentrum ligt 3000 km zuidelijk van hier. Een lange en barre tocht waar vele gevaren op de loer liggen. Jullie hebben de Mozwocks al ontmoet en zo zijn er meerdere varianten die.."
-"De Mozwocks? wat de Fuck bazel je nou, oude?"
"Ach ja na-natuurlijk... jullie kennen ze onder de naam kasteelheren maar dat is slechts één van de vele ve-verschijningsvormen die ze aannemen."

Nu knikken Pein en Koraal begrijpend, het zijn niet voor niets geniën ook natuurlijk, het wordt ze allemaal duidelijk...
-"Waar ligt dat epicentrum precies?"
"Helaas kan ik niet met jullie mee, de oude dag....en ik heb een andere taak in het geheel maar.."
De oude man pakt een stuk perkament uit zijn binnenzak en haalt een stukje houtskool uit het gedoofde vuur waar onze helden eerder een feestmaal aan vlees op bereid hadden. Hij begint een plattegrond te tekenen. Bergen, dalen ravijnen, nederzettingen, rivieren..met vaardige hand schetst hij ze om tenslotte een cirkel te maken.
" Hier... hier is de exacte ligging van het epicentrum..." en Meneer Merlijn wijst met een reumatische vinger op het stuk perkament naar de cirkel met daarin een doodshoofd.

**********************************************************

#413 Pein:
Pein pakt z’n Nokia-8999GYG-Flatscreen-Multi3000-Notebook tevoorschijn, flitst een fotootje, laadt ‘m in in een ander programmaatje (Merlijn staat volslagen perplex bij het zien van die hi-tec, deze electronica, eigenlijk zou die dat al staan bij 1 enkel knopje), gooit ‘r wat andere kleurtjes op los, doet even of ie nadenkt, maar dat doet ie natuurlijk niet want hij weet alles al en toetst dan een geheime code in en FLOEP.
De route!!
Pein wil ook wat op het perkament kliederen en wil het stukje houtskool uit de hand van die ouwe graaien maar in plaats daarvan heeft ie z’n middelvinger vast in de veronderstelling dat het het stukje houtskool is en grist het naar zich toe. Dat lukt niet al te goed, maar voor de vinger issut te laat. Die breekt genadeloos doormidden.
"AAAAAAAAAAAAAAUUUUUUUWWWWWWWW!!" piept de ouwe Merlijn zonder te stotteren, dan gaat het ineens wel, de bedrieger!!!
"Laat die houtskool dan ook los, seniele ouwe dwaas!" baalt Pein ,want nu heeft ie bloed aan z’n hand.
Koraal is zo gewiekst om snel een potje onder de bloedende vinger van Merlijn te houden.
"Je weet nooit, van dat …eh…tovenaarsbloed. Want ’t zal wel een of andere tovenaar zijn. Waarom verschijnt ie anders in dit verhaal, of niet Pein?"
"Absoluut, normaal ben ik zeker niet zo vriendelijk tegen ouwe mannetjes, maar met al die kijkers, kan ik me beter wat gedragen." liegt Pein alsof het gedrukt staat.

Koraal steekt het monster in haar binnenzak. Net als die Chemical Waist Drab, het VCWD ofzoiets, wil ze hiermee ook proberen om er een soort multifunctioneel goedje van te maken, net zoals dat met Spock Vloeibaar (er is geen betere!) gelukt is. Of, gelukt, het is geen kwestie van lukken, want dat lukt wel, het is meer de spanning vooraf hoe goed het resultaat zal zijn. Hoe ongelooflijk, zeg maar. Dat je nog niet precies weet wat er gaat komen maar wel zeker weet dat het ongekend wordt. Als zuinige Hollanders rekent het stel zich nog niet schatrijk, maar ze zijn wel al begonnen met de bloemetjes flink buiten te zetten.
Zoiets.
U begrijpt waarschijnlijk niet wat ik bedoel , maar dat kan ook niet, want dit vermogen is slechts terug te vinden bij twee personen die we kennen op deze wereld, in deze atmosfeer, uit de totale ruimte:
Ko…
…..inderdaad
en Pei….
…..juist. U raadt het dus al.

Iedereen: Koraal en Pein
onze helden
groot in hun daden
en niemand krijgt ze klein



Niet lang na het breken van zijn middelvinger (een essentieel lichaamsdeel voor de ware automobilist) gorgelt Merlijn ineens wat bloed op en……
**********************************************************

#414 Koraal:
...en gaat nog eens goed over zijn nek (je wil niet weten wat die gast gegeten heeft) waarna hij zienderogen opknapt. Om niet te zeggen dat ie er binnen 5 seconden uit ziet als een jonge god. Waarna hij zijn vleugels ontvouwt en wegvliegt.
"DIE MOTHERFUCKER, DIE!!" (Vertaling: Sterf moederneuker, sterf!)
Schreeuwt Pein hem nog heel charmant na bij wijze van groet. En ach ja waarom niet in het theater wensen ze elkaar een gebroken been toe dus gek is het niet.

Pein en Koraal pakken hun spullen bijeen. Voor mensen die helemaal niets bij zich hadden toen ze van dat lijpe planeetje op de aarde sprongen hebben ze nog aardig wat zooi bij zich. Flessen Vodka, een kleding kast met inhoud, multietools, Nokia-8999GYG-Flatscreen-Multi3000-Notebook, hertenbout, vuurwapens, kontklopper, bruids annex sterf boeket, ampullen en flesjes met Spock vloeibaar (er is geen betere), CWD, spuitbussen, (geluks) vinger van Merlijn, stukje perkament, wiet, regenlaarzen, blender, electrodes, 275 delige bestekset (eten doe je in stijl), glazen, mandarijnen, de kots van Merlijn (kortweg MK) ...en nog zowat bullshit. (vertaling: stierenstront)
Ze stoppen alles in een handig rugzakje dat Pein draagt, omgorden zich met wapentuig en gaan opgewekt en zingend op pad.
"De paaaahaaaaden oooooop de laaaahahahahahaaanen iiiiiiiiiihinnnnnnnn" Zingen ze olijk en blijde (Vertaling: zum kotzen!)
"Aaaaahhh wat een heerlijke dag" verzucht Pein
"Aaaaaahh jaaaaa"doet Koraal.
Pomtiedomptiedom pom pom
jaja kijk ze toch eens gaan; wat een hikers, wat een sportievelingen, wat een...
Na toch zeker zo'n tien meter gelopen te hebben staan ze aan de rand van het ravijn.
"Zo." zegt Koraal op een toon alsof ze bij de bushalte zijn aangekomen naar Appingedam.
"Peace of cake!" (vertaling: stuk luchtig gebak.) grijnst Pein.
Ze kijken uit over de onmetelijke duizelingwekkende welhaast onpeilbare diepte en gaan maar weer eens lekker tegen elkaar aan staan schurken. Gezellie. Koraal knijpt nog maar eens vriendelijk in het strakke kontje van Pein en Pein kreunt nog maar eens wat, daar houdt Koraal namelijk van. Hij kan het dan ook heel erg goed, dat kreunen. Om niet te zeggen echt gewoon ontzettend super lekker, dat kreunen hebben we het nog steeds over he.
"Zo" zegt Koraal weer.
"Zo." beaamd Pein
"zo zo"
"Das wat je zegt een ravijnm hm?"
"Nou zeg dat wel....een ravijnm hm."
"Goed. Laten we het dan maar even oversteken want we moeten die kant op" en Pein wijst recht voor hen uit ergens aan de andere kant van het Ravijn.
Dus Koraal gaat op zijn rug zitten en....

*********************************************************

#416 Pein:
tegen het rugzakje met de flessen Vodka, een kleding kast met inhoud, multietools, Nokia-8999GYG-Flatscreen-Multi3000-Notebook, hertenbout, vuurwapens, kontklopper, bruids annex sterf boeket, ampullen en flesjes met Spock vloeibaar (er is geen betere), CWD, spuitbussen, (geluks) vinger van Merlijn, stukje perkament, wiet, regenlaarzen, blender, electrodes, 275 delige bestekset (eten doe je in stijl), glazen, mandarijnen, de kots van Merlijn (kortweg MK) ...en nog zowat bullshit. (vertaling: stierenstront). EN Pein pakt z'n multitool-pijlenboog-met 367 kilometer staalkabel en vuurt een raketpijl af....
PPPPFFFFIIIIEEEEOOOOOWWWWWWWW......recht in een stronkje boom aan de overkant wat ooit een boom zal zijn geweest.
De kabel bungelt over het ravijn, de indrukwekkende kloof!
"Ok Koraal daar gaan we!"
"Ok"
"Hou je goed vast!"
"Ok"
Pein trekt z'n shirt uit, wat een hele prestatie is want de rugzak en Koraal blijven keurig op hun plek, en gooit het over de kabel.
Hij neemt een hupsje en hup! Daar gaan ze!
RRRRROOOOOOOEEEEEEEETTTTTTTTTSSSSSSSSJJJJJJJJJJJJJJJ........

**********************************************************

#417 Koraal:

....zzzjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj.....het T-shirt begint te schroeien.....jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj....zou het T shirt het houden of zullen ze plotseling van ijzingwekkende hoogte neerstorten??.......zjzjzjzjzjzjzjzjzjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj....Sjeesus wat spannend toch weer............zzzjzjzjzjzjzjzjzjzjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjiiiiiiiiiiiiiiiiiii......oei oei oeiiiiii de lezers hebben hun nagels bijna opgevroten van spanning............zjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj............maar hoo wacht eens even het is een T-shirt uit de originele Pein & Koraal kleding lijn! Onverwoestbaar, kleurvast, kreukvrij..................zzzzzzzzjjjjjjjjjjjjjiiiiiiiiiiiiiiiiiiii... ENNNNNN nu in de aanbieding!!!!!! ...............jjjjjjjjjjjjjjjjjjjwwwwwwwwwwwwwwwiiiiiiiiiiiiijzjjjjjjjjjjjjj........BWOINK! ...Of KLABAM! of BZWOMP! In ieder geval het geluid van een lichaam dat met aardig wat kilometertjes per uur tegen een boomstronk aanknalt. Aha! Ze zijn aan de andere kant van het ravijn belandt.
Koraal springt behendig van Peins rug en dus ook van het handige rugzakje met de flessen Vodka, een kleding kast met inhoud, multietools, Nokia-8999GYG-Flatscreen-Multi3000-Notebook, hertenbout, vuurwapens, kontklopper, bruids annex sterf boeket, ampullen en flesjes met Spock vloeibaar (er is geen betere), CWD, spuitbussen, (geluks) vinger van Merlijn, stukje perka.... NEEEEE niet weer he! Afijn ze springt dus behendig op de grond en Pein zakt uitermate galant ter aarde en blijft dan stil liggen.

"Pein?...............PEIN?" maar Pein ligt bewusteloos tegen het boomstronkje aan en reageert niet. Iets waar mensen die bewusteloos zijn wel vaker last van hebben. Koraal tilt als ervaren arts een ooglid van Pein op en ziet dat het allemaal wel meevalt en het slechts een kwestie van tijd is voor ie weer gewoon wakker wordt. ploink, ze laat het ooglid weer vallen en duwt een kussentje onder zijn hoofd zodat ie wat lekkerder ligt. Ja of het nu een pijl en boog is of een kussentje, de lezer mag zich ondertussen best wel afvragen hoe onze helden dat toch flikken om steeds objecten uit het niets te materialiseren. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat daar ook 123 antwoord op komt. Vervolgens schroeft ze zijn metalen schedel platen nog eens goed aan, want dat was een beetje losgetrilt.

"Droom maar fijn, lieve Pein." mompelt ze en legt een dekentje over hem heen wat ze ook maar even uit haar mouw heeft geschud, het begint immers wat frisjes te worden. Ze gaat even lekker zitten klussen. Tijdens de spannende, ijzingwekkende vlucht over het ravijn heeft ze namelijk een idéétje gekregen. Ze zet de multietool op miniatuur, frutselt nog wat frutseltjes bij elkaar en begint een heeeeel klein (implanteerbaar) chipje te maken. Door middel van minuscule elektrische pulsjes zal dat vernuftige apparaatje er voor dienen de diepste en geheime gedachten van de persoon waar het chipje in is geplant registreren en uitzenden naar de antenne van een al even klein vernuftig apparaatje dat de boel registreert en dmv van een heel klein naaldje achter het oor de boel hoorbaar maakt bij degene die dat naaldje dus achter het oor heeft zitten. Welnu, ze kan natuurlijk haast niet wachten de boel uit te testen. Helaas...verdomme!!...geen patiënten. Toch liever niet op Pein, nog niet. Dat kan later altijd nog. Ze bergt de apparaatjes veilig op en....kijk eens aan Pein begint al weer een beetje te bewegen....en dat al na twee dagen! Ja hoor hij.....

**********************************************************

#418 Pein:
"...godverdegodverdegloeiendegodver....hoe lang bennik wel niet weggeweest???"
...ja hoor is weer helemaal terug.
Hij rekt en strekt zich uit, brult als een koning-van-de-jungle-leeuw zijn onaantastbaarheid d'r uit.
Dan gluurt ie om zich heen.
"Heppik wat gemist?" direct zit alweer op het puntje van de ...eh...het bed? of zo, waar ie dan op zit, maakt ook niet uit. Koraal komt even bij hem staan. Haar jurkje hangt godgloeiend open, Pein houft zich niet in.Met zijn vinger schuift ie 't niemendalletje iets verder open en inspecteert de boel die tevoorschijn komt.
"hi...he...hihi...he" doet ie dan.
Ja hoor, hij is weer helemaal terug.
"Nu even niet Pein, PATS (slaat 'm keihard met een aanwijsstok op z'n knokkels, Pein trekt ze met een GIL!!! terug) kijk 's wat ik heb..." en ze laat het chipje zien.
"En dan dit" dan het naaldje.
"Hee subliem" hij gaat staan, wrijft over z'n zere knokkels en schudt wat met z'n hoofd. Dan kijkt ie in een spiegel (die zomaar ergens hangt) en constateert.
Beetje schuddend aan z'n kleding (dit keer heeft Koraal 'm tijdens zijn bewusteloosheid in een G-sus "Motherfucker I'm not afraid of you!" long sleeve gehesen, een gescheurd en gebleekte levi's 20457 met daaronder..ach vooruit...een lichtgroene Bjorn Borg met elastiek iets boven de levi's uit, riempie d'r om heen, sokkies en een paar razendsnelle Quick-honeyburst-Ronaldinho's met oranjelichtgevendefuckingvetersnogantoe, kortom hij's gekleed voor actie.
"Da's een mooi outfitje, Koraal, hoe heb je dat zo snel bij elkaar gesnaaid?"
"Ach je kent me...."
"Maar toch.........
Eerst een douche! Ga je.....?"
***********************************************************

#419 Koraal:
Ga je mee? Ja hoor gezellie samen douchen aan de overkant van het ravijn in een vrijwel verwoeste wereld waar nog slechts vage sporen van de voorheen zo bloeiende beschaving te vinden zijn. Desolaat uitgestorven wijds landschap. Het is ook bijna niet te bevatten.
Koraal praat dus maar een beetje mee met Pein. Zo op het oog lijkt hij dan wel weer de oude maar Koraal, die hem als geen ander kent, weet wel beter. Hij ziet bedden en spiegels die er onmogelijk kunnen zijn, ziet een jurkje waar een tuinbroek en een Noorse wolle trui zijn en wil nu ook nog onder een douche. Hij is van slag. Door de klap is hij niet alleen licht gaan hallucineren maar treedt er ook een ernstige vorm van heimwee op. Hij wil weer terug naar de beschaving, zo graag dat hij een beschaving ziet waar deze niet is. Want helaas; de wereld is niet meer wat het geweest is. En dat is allemaal aan hen zelf te wijten. De wereld is troosteloos, zelfs de meeste ruines zijn vergaan.

Maar de hersens van Pein hebben hem bij wijze van afweermechanisme, in ieder geval voorlopig, naar een betere wereld gebracht. Een wereld waar nog van alles is wat reeds lang is verdwenen. Koraal maakt zich zorgen, grote zorgen. Want wat moet ze zonder haar Pein? Wat als Pein alleen maar verder aftakelt en.... Nee, daar wil ze niet aan denken. Daar vindt ze echt wel wat op. Ongezien pinkt ze toch een traantje weg. Maar ze heeft niet voor niets, medicijnen, psychologie, ethologie, agathologie, esthesiologie, andrologie, veinsologie, antropobiologie,bacteriologie, filosofie, biocriminologie en vooral frenologie gestudeerd. Het is haar bekent hoe dicht genialiteit (Of was het nou genitaliën?) en waanzin bij elkaar kunnen liggen en weet precies hoe ze met de huidige situatie om moet gaan. Ze opent dus een denkbeeldige kraan en ontdoet Pein van zijn kleding waarna ze ook haar eigen kleren uit trekt. Wel balen dat het -10 is maar...
#420 Koraal:
MAARRRR (de jeugdige kijkers slapen nu toch allemaal dus ik ga nog maar even verder) maar Pein trekt haar naar zich toe. De satijn zachte naakte huid van Koraal streelt het hete gespierde lichaam van Pein. Bij wie direct al het bloed naar zijn...middelpunt schiet. (helaas beste kijkers ook voor volwassen dienen we ons aan strikte censuur regels te houden) Innig omstrengelt staan ze aan de rand van het ravijn onder de denkbeeldige douche. Koraal heft met half gesloten ogen haar begeerlijke mond op naar de volle lippen van Pein. En dan volgt er zo'n ontzettend geile lebberige langdurige innige filmkus waarbij de kijker eens diep zucht....en steunt...en.... Nou ja met de chemie zit het wel goed bij dit heldenduo. (kwestie van casting) het spettert van het doek af. Langzaam laat ze haar hand langs zijn gespierde buik naar beneden glijden. ja alles doet het nog, Pein is niet stuk, gelukkig maar. Pomtiedom pom pom. Ondertussen is het gaan hagelen (dus toch een douche!) maar dit verdampt sissend op hun kronkelende in vervoering zijnde lichamen waar de stoom van af slaat in uiteraard hartvormige wolkjes. Hij tilt haar op in zijn heldhaftig sterke van spieren bulkende armen en ze slaat haar lange, slanke, lenige benen om hem heen en...nou ja vul zelf ook maar wat in, ritmische heupbewegingen ofzo. Een half uurtje later vlijt hij haar op een bedje van bevroren mos, wat natuurlijk meteen enorm smelt. Zodat er een wolk aan stoom ontstaat en verdorie zeg het lijkt wel of onze helden op een wolk de liefde bedrijven. Wat een prachtige effecten toch weer. Soms tergend langzaam brengt hij haar haast nog tot voorbij de waanzin van genot. (gedeelde waanzin is immers halve waanzin dus het gaat ook al weer stukken beter met Peins psychische conditie) . Ja wat dacht jij dan? Dat een held binnen 5 minuten al zijn kruid verschiet en in slaap sukkelt? Tuurlijk niet! Ze vrijen de sterren van de hemel zoals het filmhelden betaamd. Oh ja en dan de geluiden niet te vergeten. Pein en Koraal doen: oooohhh.....aaaahhhhh....jaaahh....oh ja daar.....oh ja...ohmmmmm.....hmmmm...hmm...hmm....aahh jaaahh ahhh oooohhh oh hmmmmm. In de diepe extatische beleving vergeten ze alles om zich heen. Er is geen kou meer, geen half vergane wereld, geen rugzakken met idiote hoeveelheden bagage..... alleen het ravijn van diepzinnige genot van twee waanzinnig geniale, beroemde, onovertroffen, slimme, heldhaftige waanzinnig sexy, volmaakte mensen die zich totaal aan elkaar overgeven in een onmetelijke sensualiteit. Enige uren later en zo'n twintig orgasmen verder steken ze tevreden een sigaretje op en...

**********************************************************

#423 Pein:
.....vleien zich neer op de aardbodem.
"Beetje korte sessie, Koraal..." blaast Pein weer die prachtige rookcirkels uit.
"Ja, ik wil dat je me haar zo nog even doet"
"Is goed. Zeg dat speciale wat je deed tussen het -PIEP- en de -PIEP- (toch enig censuur om zo het taalgebruik ....nou ja...te kuisen) was dat...?"
"Ja wilde ik altijd al een keertje doen, hoe beviel 't?"
"Jajajajajaja, was zeer verlustigend, zeker in combinatie met het ge-PIEP-"
"Ok, dat had ik niet verwacht. Wat ik wel prettig vond is dat je meteen -PIEP!!!!!-"
"Nee nee, dat wilde ik ook voorkomen. Misschien dat je de volgende keer toch beter eerst even kunt -PIEP!!-. Ik denk dat ik dan langer kan -PIEP!!- "
"Hmmmm, ja, hahaha, dacht ik al, hahaha" ze steekt nog een dodelijke olifant in de hens en geeft Pein er ook nog eentje.
"Maar als je daar dan dat doet (wijst plek aan en doet voor), denk er dan aan dat je ook dat (wijst weer) even doet." verzoekt Koraal
"Oh ja, tuurlijk, zoals we laatst ook deden, maar toen hadden we nog minder tijd!"
"JAAA, precies, oh god, ik krijg d'r nu alweer zin in"
Pein kijkt even naar beneden, schudt het zaakje een beetje heen en weer en mompelt.
"Nou ja, op zich...."
Maar Koraal valt 'm in de rede: "Maar toch eerst me haar, kom je?"
Pein loopt achter haar aan tot Koraal een geschikte plek heeft gevonden en Pein het kapsetje aangeeft (schaar, föhn, beitels, figuurzaag, shampoo, mikadoset, etc.).
Pein ondertussen: "En als ik dan zo sta (doet voor tijdens lopen) dan kun jij toch hier zo , dit doen?"
"Kan wel, maar ik wil mezelf dan wel kunnen -PIEP!!!!!!!!- en als ik zo (doet voor) sta, wordt dat lastig."
"Maar ik kan je toch zo beetpakken en dan til ik je..."
"Jezus, ja! Dat kan makkelijk. Jajaja!"
"Haha, zijn we daar uit. En dan doe ik de volgende keer..."
"Ja zometeen!!"
".....ook -PIEP!!!!!-"
***********************************************************


#424 Koraal:
En terwijl Pein in de weer is met schaar, föhn, beitels, figuurzaag, shampoo, mikadoset, etc. evalukeuvelen ze nog even lekker verder.
"Maar -PIEP- wat kan jij lekker -PIEP- als je -PIEP en -PIEP- in me -PIEP-"
"Oh ja ik -PIEP- de pieper in je piep met een veel gepiep"
"Hee Peinie..."
"Ja?"
"Waar is Schubby eigenlijk?"
"Schubby?"
"Ja je weet wel, schubbig beest van een metertje of dertig.."
"Oh verhip PIEP nog s aan toe zeg, zit ie nog in de kontklopper?"
Koraal fronst haar wenkbrauwen in een sierlijk vraagteken en zegt: "Ik heb m niet meer gezien sinds we het ravijn over zijn gekomen dussss..."

Pein loopt naar het rugzakje, rommelt wat tussen de flessen Vodka, een kleding kast met inhoud, multietools, Nokia-8999GYG-Flatscreen-Multi3000-Notebook, hertenbout, vuurwapens en ja hoor daar is de kontklopper. Hij draait het batterij vakje open en.... Niets, geen Schubby.
"Hm typisch"
"Ach Schubby is nu een grote Schub, die redt zich wel...." zegt Koraal vol vertrouwen. "Maar....heee...ruik jij ook iets?"
Koraal flappert met haar neusvleugels. Pein kijkt haar vragend aan en begint nu ook met zijn neusvleugels te flapperen in de wind.
"Het lijkt wel een soort verbrand plastic lucht!"
roept ie uit. "Oh nee hè!" Koraal weet meteen wat er aan de hand is en loopt naar de smeulende Nokia-8999GYG-Flatscreen-Multi3000-Notebook. Ja hoor, daar zal vast een door Sony gefabriceerde accu in zitten. Ze geeft het ding een ferme schop zodat deze in een boog het ravijn in vliegt en ja hoor in mid air komt er een enorme steekvlam uit en ontploft het ding. Pein staat met open mond te kijken "Damn!" Maar Koraal is weer vol vertrouwen en zegt:
"Ach, al die technologie stompt alleen maar onze zintuigen af. Trouwens, we hebben dat stukkie perkament toch ook nog?"
"èèèèèh, " doet Pein "die had ik er tussen geschoven zodat ie net weg zou waaien..."
"Oh nou jaa" Koraal is echt in een ongelofelijke no problemo mood en haalt haar schouders op "Ik weet het nog wel zo'n beetje het natuurlijke epicentrum van vergankelijkheid, ofwel het tijd ruimte vacuüm waar we met gevaar voor eigen leven de boel kunne herstellen lag zo'n 3000 km zuidelijk. Nu dus nog 2991 km. Ik Hoor die Merlijn nog zo zeggen: "Het natuurlijk epicentrum ligt 3000 km zuidelijk van hier. Een lange en barre tocht waar vele gevaren op de loer liggen. Jullie hebben de Mozwocks al ontmoet en zo zijn er meerdere varianten die.."
"Ik meen me te herinneren dat we straks een kolkende rivier tegen komen en over moeten steken, kunnen we misschien ff lekker kanoën ook!" Roept Pein verheugd uit.
"Hebben we een kano dan?" en Koraal kijkt richting rugzakje...
"Die maken we dan toch gewoon! Lekker back to basic met onze eigen wonderhanden" jahaa Pein ziet het helemaal zitten.... of varen
Ze knikken beide zeer blijde met zo'n leuk vooruitzicht, likken elkaar nog eens even goed schoon en gaan dan....

*********************************************************

#425 Pein:
...nog heel even verder.
"Waar likte jij nou net?" vraagt Koraal
"Ja, verrassend zeker"
"Nou zeg, ik wist niet wat me overkwam!"
"Haha, nog een keer?" die ondeugende Pein toch.
"Neeneenee, dat hou ik niet vol, wil nog wat energie bewaren voor straks. En we moeten die rivier nog over"
"Goed dan. Ik begin ook wel wat oververmoeid te raken, en dan nog die bewusteloosheid van net erbij"
"Ja Pein, vanaf nu doe je maar 's even kalm aan. En laat me haar nog maar even voor wat 't is, want dat zal wel nat worden in het water."
En dat wordt 't.
De rivier kolkt, golft en stroomt als een dolle. Op twee gammele planken verbonden met een multitool-ijzersterk touw deinsen de twee niet veel later over het wilde water, wiegend in de schoot van mama aarde.
Pein doet z'n duim weer in de mond en Koraal slaat een cosmopolitan open. Heerlijk die rust zo op het water. Jammer dat het zonnetje niet schijnt. Het doet ze denken aan de tocht op een oranje schip door een grote nederlandse stad niet lang geleden toen de wereld nog de wereld was.
Echter , het water was destijds wel wat rustiger als nu. Koraal krijgt een plens over haar tijdschrift en da's de druppel. Ze springt op, schreeuwt naar de rivier
"Wat zullen we godverdomme nu beleven!!!!" en ze zet haar handen in het water en begint daar toch mee te roeien. waanzinnig, en wat een tempo ontwikkelt de boot. Peins duim schiet uit de mond. De boot splijt alle golven in tweeen.
"Kom op, Pein, meeroeien!!"
Pein steekt z'n handen in het water en na drie halen haalt ie een forel uit het water, daarna een zalm, dan een ouwe fiets, drie paar schoenen en een krokodil.
"Die's voor me nieuwe tas!!!" eigent Koraal zich het lange beest direct toe.
" Dan mag ik die fiets" wijst Pein naar de tweewieler.
En zo roeien ze verder, steeds meer bagage ophalend uit de stroom, kunstgebitten, walvisbeenderen, ouwe sokken, verjaarde zwemdiploma's en........
*************************************************************
*************************************************************