Pein & Koraal

Welkom in DE online fictie roman van de 21ste eeuw! De spannende avonturen van het geniale heldenduo Herr.Dr.Pein en Prof.Dr.Koraal. U bent hier op het juiste adres voor Huiveringwekkende actie en duister mysterie met geniale wendingen. Een verhaal dat zijn weerga niet kent.

** Pein & Koraal. Alle rechten voorbehouden. Niets mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt worden in druk of op welke manier dan ook zonder schriftelijke toestemming van de auteurs**Contact? Zie links

Klik hier om Pein & Koraal aan je favorieten toe te voegen!

dinsdag, oktober 24, 2006

............Een wonderlijke lezer.............

"...een brug geslagen tussen materie en antimaterie." En laat ik je wel vertellen.."Buldert Merlijn nu verder. "Ze hebben net zo min als ik begrip of mededogen voor mensen die te stom zijn en te weinig kennis van zaken hebben om te begrijpen waar ik het over heb en het dan maar uit pure kortzichtige wanhoop af doen als onzin!!!" En hij kijkt woest in de camera. Enkele lezers deinzen van schrik weg bij het beeldscherm, flikkeren van een bureaustoel af, struikelen over schildersezels danwel prullenbakken en kopieerapparaten of levende huisdieren. Maar het is te laat. Merlijns blik is door het beeldscherm heengebrand en zal aan deze lezers kleven als miltvuur, wat je ook doet waar je ook gaat. Zijn geheimzinnige krachten die hij in duizenden jaren heeft opgebouwd zullen hen net zo lang achtervolgen tot ze hun hersens eens even van een goede upgrade voorzien en de persoonlijke horizon iets oprekken. Maar niet iedereen is weggedoken in zelfgenoegzame angst en onvermogen de algemene kennis iets te verbreden.

Nee, er is één lezer die nu iets wonderlijks doet. Of nou ja wonderlijk...in de wereld van Pein en Koraal is het allemaal heel normaal. Die lezer, beste mensen, een lezer die niet veel buiten komt en zich omringt met boeken en geschriften, studies en gewaagde uitvindingen...ja die lezer krabbelt snel wat hiërogliefen en berekeningen op een vel papier, onderlijnd een aantal zaken en stopt het vel dan in een fax apparaat.
Ploing! Zegt de ijskast van Pein en Koraal en er komt een prachtig velletje papier uit het ijsblokjes compartiment....
Koraal pakt het en bestudeerd de tekst aandachtig en knikt waarderend, want ook zij kan domheid slecht velen en ze blijken een lezer te hebben die wel het nut van een beetje research inziet.
"Kijk eens aan, precies wat we nodig hebben...." mompelt ze goedkeurend en overhandigt het papier aan Pein die met een bek vol chips en andere troep op dit moment ook niet zo'n snuggere indruk maakt. Maar...

..........De wijze woorden van merlijn.........

“Verdraait!” Koraal vraagt zich af de rooktruc van Pein louter met de kwaliteiten van zijn onweerstaanbaar lekkere, lust opwekkende lippen heeft te maken of dat er nog meer factoren in het spel zijn. De vingerkootjesMerlijn-antenne als aanwijsstok bijvoorbeeld of de Dodelijke Olifant zelf, hoewel dat spul eerder een dergelijk effect niet teweeg heeft kunnen brengen. Dan kijkt ze nog eens naar het pakje sigaretten....
“Verhip!” zegt ze nu om niet nog eens ‘verdraait’ te moeten zeggen. “Hoe komen we hier aan?” en ze houdt het pakje voor Peins gezicht.
“Ik zou het niet weten! Dat is ons merk niet....” laat Pein met een indrukwekkende en buitengewoon intelligent ogende fronsrimpel weten. Iets wat Koraal niet ziet omdat voornamelijk oog heeft voor zijn strakke kontje. (Wat zal de afrodisiaca-erende werkingstijd van die Spock vloeibaar -Er is geen betere!- eigenlijk zijn? ) dan richt ze weer het woord tot hem. Haar stem is vervuld van een verbazingwekkend ongeloof dat zich weerspiegelt in haar wijd opengesperde ogen.
“Dat is onmogelijk! We roken al van kinds af aan Dodelijke Olifant.... onder de eikenboom... tijdens het Russisch roulette, het doktertje spelen en....” Even lijken Koraals gedachten weer af te dwalen. Een gelukzalige glimlach speelt om haar lippen.

Beste lezer ga er ondertussen maar eens goed voor zitten (even diep ademhalen, haal er nog maar wat te drinken bij ook en als je naar het toilet moet is dit het moment want straks kan het niet meer.) er gebeuren hier namelijk vreemde en heel verdachte dingen, daarvoor hoef je niet eens echt vaak naar de leegte tussen de regels in te staren. Want wat Koraal nu in haar hand houdt is geen Dodelijke Olifant, het merk dat ze inderdaad al sinds hun achtste levensjaar roken, maar het is Pink Elephant!!!!


(bij deze willen we de producent van dit product laten weten dat binnenkort een knokploe...eh enkele afgevaardigden van de afdeling geprivilegieerde crediteuren de nu ontstane en dus ook openstaande rekening komen innen.)

“Hugum” varieert de nog steeds door rook omhulde Merlijn nu op het eerdere uche uche uche
“Hou ff je bek ouwe, we zitten hier midden in een mysterieus verschijnsel dat direct betrekking heeft op onze jeugd en ook nog eens is gelinkt met onze inkomsten!”Snauwt Pein die vervolgens weer zijn aandacht richt op het pakje sigaretten met op de achtergrond de glooiende heuvel in Koraals dal der geneugten.
“Hugum!” doet Merlijn nog een keer, nu iets harder. (die heeft lef!)
“Ben je doof of zo! Pein zei toch dat je ff je bek moet houden!!” bitst Koraal nu met een buitengewoon onheilstellende blik in haar ogen. Waar haalt die randdebiel de gore moed dan ook vandaan om de zoals gewoonlijk belangwekkende gedachten van onze helden te verstoren? Misschien komen we dat wel nooit te weten beste lezer maar hij flikt het dus wel gewoon nog een keer:
“euhgeu Ik heb weinig tijd.”
“Tijd?” Onze helden beginnen nu hard te lachen. Tijd is immers zo verschrikkelijk relatief en altijd ondergeschikt aan onze helden, zoals de meeste dingen is natuurlijk ook tijd voor hen van secundair belang. Logisch aangezien ze zelf van primair belang zijn.
“Ja tijd, weinig tijd om de belangrijke en vooral ook extreem wijze mededeling te doen die ik hier kom mededelen.” Bromt Merlijn en vervolgt: “Ik moet jullie wijzen op de sutra's van Patanjali, zoals jullie misschien wel weten een oude traditie in de wetenschap van yoga en onder meer bekent bij veel hindoeïsten. Het gaat met name om het elfde vers in het vierde deel: Hetu-phalãsrayãlambanaih samgrhitatvãd eshãm abhãve tad-abhãvah. Ofwel: Daar ze samengebonden zijn als oorzaak-gevolg, substraat-object, verdwijnen de gevolgen ( de Vãsanãs) bij het verdwijnen van hun oorzaak. ( Avidyã)
“Ach, is dat zo....” bromt Pein licht spottend terwijl hij Koraal aankijkt met een blik die weinig te raden over laat als het gaat om zijn visie op welke Godsdienst dan ook.
Koraal echter heeft als onderdeel van haar filosofische omzwervingen alle grote wereldreligies bestudeerd omdat het haar altijd heeft geboeid wat mensen, dus ook de onderlinge verhoudingen in de wereld, beweegt. Ze knikt kortaf naar Merlijn – ga verder- zegt dit knikje....
En dat doet Merlijn. “Het belangrijkste echter is de uitspraak van Hermes Trismegistos Zo boven zo beneden, zo binnen zo buiten Had ik dat al niet eerder gezegd? Het is eigenlijk de belangrijkste sleutel tot de oplossing, het neemt zeg maar een centrale positie in. Hebben jullie die sleutel trouwens nog die jullie gelijk met de bol hadden gevonden?"
Pein en Koraal knikken van ja en Merlijn gaat verder
"Daar staat deze spreuk ook ingegraveerd. En niet voor niets! Heel veel meer kan ik jullie op dit moment niet vertellen. Maar je moet het als een hint zien die directe betrekking heeft op de huidige situatie en wat voor jullie ligt. In aanvulling hierop moet ik nog wel zeggen dat jullie ook nog een cryptologische code nodig hebben, die te vinden is in de buurt van ....... "