Pein & Koraal

Welkom in DE online fictie roman van de 21ste eeuw! De spannende avonturen van het geniale heldenduo Herr.Dr.Pein en Prof.Dr.Koraal. U bent hier op het juiste adres voor Huiveringwekkende actie en duister mysterie met geniale wendingen. Een verhaal dat zijn weerga niet kent.

** Pein & Koraal. Alle rechten voorbehouden. Niets mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt worden in druk of op welke manier dan ook zonder schriftelijke toestemming van de auteurs**Contact? Zie links

Klik hier om Pein & Koraal aan je favorieten toe te voegen!

zondag, november 19, 2006

Nou en?

....pindakaas. Allemaal op de band. De klant voor hen is vergeten zijn bananen te wegen, duurt het nóg langer en het is al zo verschrikkelijk druk op zaterdag. Esmeé en John vervolgen hun gesprek.
“Dat vond ik ook een beetje vreemd inderdaad, soms is het allemaal al zo verschrikkelijk langdradig en dan gaan ze elkaar ook nog een beetje tegenwerken.”
“Zie jij dat als tegenwerken? Ik dacht eerder dat het....”
“Heeft u een bonuskaart?” Vraagt de dame achter de kassa vanonder haar fraaie hoofddoekje terwijl ze charmant met haar extreem zwaar opgemaakte wimpers wappert.
“Alstublieft.” John legt het blauwe kaartje neer en Esmeé glimlacht.
“Leuk hoofddoekje heb je op.”
“Dank u, is nog van mijn moeder geweest.”
“Echt? Zou je niet zeggen, het ziet er zo modern uit.”
“Ja, het is weer helemaal in nu hè...” Met vaardige hand worden de artikelen gescand.
“Zeker, ik zag laatst een topje bij H&M met vrijwel hetzelfde patroontje.”
“Oh ja? Zal m’n moeder leuk vinden. Dat is dan 42,12.”
“Ik wil graag pinnen”
“U moet ‘m nog een keer doorhalen, hij heeft niet gepakt.”
“Zo goed?”
“Ja. Bon mee?”
“Graag.”
“Alstublieft. En een prettig weekeinde.”
“Dankjewel en van hetzelfde.”
John stopt ondertussen de boodschappen in plastic tassen. Esmeé worstelt zich langs iemand met een rollator.
“Als tegenwerken zie ik het dus niet echt, maar ik lees het ook niet zo vaak meer.”
“Nee? Ik probeer het wel te volgen hoor, maar iedere keer dat het een beetje loopt komt er net weer zo’n stukje waarvan je denkt: waar gaat dit in Godsnaam over.”
“Heb jij die 50 ct van het winkelwagentje nog in je zak?” Onderbreekt John haar.
“Huh?”
“Voor die dakloze...”
“Oh ja. Ja. Alstublieft.”
De dakloze probeert blij te kijken.
“Dank u wel mevrouw en een fijn weekend!”
“U ook.”

“Weet je...,” vervolgt Esmeé het gesprek “..ik heb nog proberen terug te zoeken waar dat dan staat van die kopstukken. Maar das een speld in een hooiberg hoor.”
“Nou het wordt uit het verhaal toch wel duidelijk?”
“Ja, dat wel, al zie ik er nog maar weinig richting in soms.”
“Ja het is behoorlijk complex... heb al op internet gezocht of er een discussie forum over is.”
“En? “
“Niets gevonden!”
“Shit! Die klote tasjes scheuren altijd uit. Weet jij nog waar de auto staat?”
“eeeehhhhhhh..... zegjemewat..... Bij die man met SP foldertjes!”
“Oh ja...laten we er meteen een paar meenemen om voor de ramen te hangen. ”
“Goed plan, hoop dat ze die grote NU SP posters nog hebben.... die gaan nogal hard geloof ik.”
“Ah,,,, kijk, daar staat ie....”




1
2
3
(godsjeesus mensen wat ontzettend retespannend allemaal weer zeg, we gaan vast iets uitroepen over het synchroniciteitprincipe. -Hahahahaha geintje!- Oh ja en nog excuses voor de technische storingen, we zijn er nog niet uit wat er exact aan de hand is. Gelukkig heeft het betaalverkeer er geen hinder van ondervonden. Hoewel... laat maar, is ook niet zo belangrijk.)

Volgorde dus, schijnt rete belangrijk te zijn. De wereld lag al in de war; het was een soort desolate vlakte waar amper technische vooruitgang werd geboekt wegens het door P&K wegrukken van kopstukken uit de geschiedenis. Terwijl de lezer ondertussen nog in een redelijk normale wereld zat, maar de lezer leeft natuurlijk in een schijnwereld en loopt ook nog een paar jaar achter. Afijn nu ligt die wereld dus weer helemaal anders in de war. De wereld waar Pein en Koraal nog in zitten is nog gewoon troosteloos. Mar in Het Spel, dat eigenlijk geen spel is, kunnen ze dus zien dat er nu ook in de wereld van de lezer van alles mis is gegaan. En het was er al zo’n zooitje. Maar het verklaart wel al die conspiracy theorieën, want het is duidelijk dat er verschillende werelden naast elkaar bestaan en er zullen best mensen zijn in de lezerswereld die af en toe een glimp van zo’n andere wereld opvangen. Denken dat ze Elvis zien lopen, dat de Amerikanen helemaal niet als eerste op de maan waren en nog zo wat dingetjes die dus net zo goed waar als niet waar zijn.
Koraal vindt het eigenlijk niet zo’n probleem allemaal. Nou en? Dan is het een beetje anders. Wat zou het? Die Twin Towers kunnen ze anders zelf ook nog wel even platgooien als het moet hoor. Koraal heeft daar best wel zin in. Die hebberige, oorlogzuchtige kutAmerikanen die zich altijd overal mee bemoeien mogen best wel eens een koekje van eigen deeg krijgen. En dat beatle bandje....ach er komen wel meer bandjes. Pein zelf kan vrij verdienstelijk gitaar spelen dus die dingen zijn allemaal wel op te lossen. Koraal ziet het probleem niet zo, ze maakt zich meer zorgen over de (stroom?)storingen in het Grote Niets dat Alles is. Ze hoort zelfs een soort gerommel op de achtergrond wat ze nog niet helemaal heeft kunnen thuis brengen maar wat behoorlijk onheilspellend klinkt. Pein echter....