Pein & Koraal

Welkom in DE online fictie roman van de 21ste eeuw! De spannende avonturen van het geniale heldenduo Herr.Dr.Pein en Prof.Dr.Koraal. U bent hier op het juiste adres voor Huiveringwekkende actie en duister mysterie met geniale wendingen. Een verhaal dat zijn weerga niet kent.

** Pein & Koraal. Alle rechten voorbehouden. Niets mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt worden in druk of op welke manier dan ook zonder schriftelijke toestemming van de auteurs**Contact? Zie links

Klik hier om Pein & Koraal aan je favorieten toe te voegen!

dinsdag, oktober 10, 2006

Proloog (0).

#
Die stethoscoop? Tja, zit volgens mij geen statiegeld op dus....Trouwens die actie van patient Hans is te tolereren. Geld is een duidelijk motief en daar zit niets psychisch aan. Kan het iedereen aanraden als je er beter van wordt.Ziezo, de spijkers kunnen eruit. Nu ik die dingen zo in me handen heb, moet ik ineens aan pasen denken (of wanneer werd ie gekruisigd?). Is dat geen idee voor volgend jaar? We hebben nog wel twee lange houten palen die ik op elkaar kan bevestigen. Hebben we alleen nog een Jezus nodig, maar die lopen hier genoeg rond.En anders wijzen we d'r gewoon eentje aan. Nou vooruit, laat ik maar 's naar die stethoscoop gaan kijken. Waar zijn mijn rubber handschoenen?

Dr. Pein, voor al uw klachten boven de gordel.

#
Jezus wat een leuk idéé! Veel leuker dan die bokswedstrijd afgelopen pasen! Er gaat vast wel iemand vrijwilligen voor de rol van Jezus, anders bieden we gewoon een steuntje in de rug daartoe. In dat kader kun je dan meteen verder met je experimenten in de kelder, Dr. Pein. Twee vliegen in 1 klap. Kunnen we van de zomer vast een paar try-outs doen op het gazon achter. Kijken of het kruis goed houdt enzo. De actie van Hans is niet alleen te tolereren het is het bewijs dat onze behandelingen vrucht hebben afgeworpen, het is waarlijk iets om trots op te zijn! Alleen spijtig dat hij die moord nu weer ontkent, maar goed het is ook een groeiproces.

Prof. Dr. Generaal Koraal

#
tja, kom ik net op de kamer van zo'n potentiele Jezus, blijkt dat ie zelf al initiatief heeft genomen en het raamkozijn heeft gemold en z'n hamster heeft geofferd en....ach....scheelt mij trouwens weer iedere morgen dat pokkebeest voeren dus op zich vond ik het niet zo'n probleem ware het niet dat hij het hele zaakje in de hens heeft gezet en ik net een half uur bezig ben geweest om die zwarte vlek weg te krijgen (lukt nie). Dus hij blijft nu op z'n kamer tot die vlek weg is. Tot die tijd ook niet voeren of hem te woord staan of bezoek. En ik heb z'n andere hamster ook maar afgemaakt en hem daarvoor verantwoordelijk gesteld. Kunnen we een nieuw complex van hem verwachten. Kijk, zo houden we ze tenminste hier. Moet er niet aan denken klandizie te verliezen.

Dr. Pein, ontdekt de problemen bij u.

#
Precies, Dr, Pein, klantenbinding is heel belangrijk en het blijkt eens te meer dat u daar de expertise voor heeft. Verklaart meteen dat staartje in de soep, was goede soep trouwens; lekker voedzaam. Ik kon alleen die kleine paarse stukjes niet helemaal thuisbrengen. Het is trouwens verdomde fijn dat onze clienten direct zo zijn warmgelopen voor het idéé voor de volgende Pasen dat ze binnen een zo korte termijn al over gingen tot participatie. Ach ja, we doen niet voor niets de witte was van het Vaticaan. Of was het nou..nee nou ja maakt ook niet uit als de liquide middelen maar een beetje stromen. Oh ja die gast in 9b moet regelmatig spoelen met Vodka, stinkt uit zijn bek. Raar luchtje beetje fruitachtig. We verstrekken toch geen fruit hoop ik? Daar staat iets over in de statuten, is te gvaarlijk, hebben we pilletjes voor.

Prof.Dr.Generaal Koraal

(#112)
Fruit? Neeneenee. Vitaminen krijgen ze niet, we willen het Guinness Book of Records toch halen met de pat..heh...client met de grootste koortslip. Helaas lukte dat vorig jaar niet door die verrekte tandarts die...nou ja...die onsmakelijke geschiedenis wil ik liefst zo snel mogelijk vergeten. Al die spetters op mijn nieuwe pak. En die paarse stukjes, nee toch Dr. Koraal, die soep was helemaal niet bestemd voor...weet je nog die miskraam vorige week. Heb de restanten in de koelkast gelegd om....goed...genoeg hierover. Er moet snel een slot op de koelkast. Goed, ik zet even die 9b-er even onder de douche (koud, scheelt op de energierekening en zo krijgen ook niet zo snel een erectie want daar heb ik altijd zo'n hekel aan), kan ik meteen even controleren hoe het met de striemen op z'n rug gaat. Hij stonk laatst inderdaad zo erg dat ik hem heb laten voelen met de riemgesp hoe ik daarover denk.

Pein, is een staat van zijn.




#
He verdomme Pein, je weet toch dat ik altijd honger heb en veel te drukdrukdruk om ook nog eens etiketjes op bakjes in de ijskast te gaan lezen!! (hou het recept toch maar bij de hand want het was toch behoorlijk voedzame soep, we kunnen vast wel ene dealtje met Knorr sluiten ofzo, die zijn daar niet vies van)En # 113; dat kan echt niet hoor wat moeten 'de mensen' wel niet denken? We hadden daar toch een afspraak over dacht ik, wat we naar buiten brengen en wat niet. Met de huidige sterfte (van de euh ouderdom hoor mensen!!) en het terugdraaien van subsidies en dergelijke moeten we immers ook nieuwe clienten aantrekken! Beste mensen Dr. Pein maakte natuurlijk maar een grapje met die afbeelding. Hahahaha wat leuk. We hebben in onze instelling immers een groot gevoel voor humor geheel passende bij de ontspannen ambiance en onze vele luxe faciliteiten.



De lounge promenade, ofwel receptie.



De 'stage' waar de rollenspeltherapie plaatsvindt.



De luxe kamers, waar onze clienten zich kunnen terugtrekken in de eigen privacy die uiteraard zeer gerespecteerd wordt door het personeel/hulpverleners.



De gezellige eetzaal.



De snoezelruimte.

Koraal

#
goed, ik ga even snoezelen (wa's dat eigenlijk). Lijkt me niet iets wat we onze klandizie moeten leren...

Pein

#
Jahaaaa snoezelen is heeeeeeel belangrijk. Snoezelen is een begrip uit 1966. Andere benamingen zijn: zintuigactivering; gevoelsactiviteiten; primaire activering; sensomotorisch stimuleren. Het woord 'snoezelen' is als neologisme een samentrekking van ‘snuffelen’ en ‘doezelen’ al wordt ook verwezen naar de Engelse uitdrukking ‘to snooze’ (dutten, hazenslaapje, een uiltje knappen of maffen). Ook de uitdrukking ‘Er snoezig uitzien’ (schattig, lief) zal wel met snoezelen te maken hebben. Bij het snoezelen staan aangepaste hulpmiddelen ter beschikking, een bonte verzameling van sfeermateriaal gericht op een selectief aanbod van prikkels (tactiel, vibratorisch, vestibulair, visueel en auditief). Inmiddels is de Nederlandse uitdrukking snoezelen wereldwijd geaccepteerd en geldt als standaarduitdrukking. Bij het snoezelen wordt gezocht naar een toegang tot de zorgbehoevende mens die in zijn eigen belevingswereld leeft. Een voor snoezelen ingericht lokaal, waarbij gebruik gemaakt wordt van uitstekende en uitnodigende hulpmiddelen die verwondering opwekken waardoor hyperactieve, onrustige en fysiek gespannen mensen kunnen ontspannen.

Koraal

#
snoezelen, sja, lijkt me ook iets waarin ambtenaren kunnen excellereren

Pein

#
WOOOOWWW man de wereld is 1 grote snoezelruimte weet je wel... echt zoooo...helemaal warm en geurig en allerlei objecten...AUW! wasda?.....en.. en.. allemaal kleuren

of euh...Wie heeft verdorie die etiketten op de medicijn potjes weer verwisseld????!!??!!?? (ik moet dat spul toch behoorlijk kunnen testen eer ik het voorschrijf!!)

Koraal

#
Oei, sorry Koraal, ik had dat ook door moeten geven. Ik heb namelijk een nieuwe camera aangeschaft en wilde wat experimenteren daarmee. Het leek me dan ook een leuk idee om te kijken wat er gebeurt als onze clientele de verkeerde medicatie binnenkrijgt. Bv. wat amfetamine voor druktemakers, betablokkers voor de slaperigen, schuimbek-e-drine voor de praters met consumptie, de hallucinerende troep voor de paranoiden etc. Had je willen verrassen met een leuk filmpje op vrijdagmiddag als we iedereen even op de speelplaats laten ravotten en geen oogje in het zeil hoeven houden omdat ze dan toch aangelijnd zijn.

mijn excuses voor dit

ziezo, nu ga ik even me nieuwe paralizer (10.000 volt!!) testen op...eh..'s even kijken...ja!daar loopt zo'n dwangbuis-geval!...Hee, jij daar!....

Pein

#
och hemeltje lief potjandikkienogisaantoe zeg...wat onnadenkend van mij toch weer, verpest ik zo'n leuke verrassing....Ik doe gewoon of ik van niets weet, oké????Daarbij zie ik de noodzaak van dergelijke experimenten maar al te goed, we willen immers de beste zijn en blijven op ons gebied zodat we altijd de nieuwste en meest baanbrekende behandelingsmethoden kunnen bieden. Ik zie dan ook Vol proffessionele belangstelling uit naar het beeldmateriaal (en zal vast de nodige drank en snacks inslaan).

...Ach en zo erg was het ook allemaal niet, maar een paar uurtjes bij de eerste hulp gezeten. En die kudde kinderen onderweg die ik met ferme hand eens wat normen en waarden heb bijgebracht...nou ja die komen er ook wel overheen. En ik geloof niet dat iemand me herkend heeft. En wat dan nog! Zo'n aanklacht duurt eeuwen, de ambtelijke molen draait traag. Traag genoeg om, gezien mijn positie, wat verklaringen bij te stellen en duimschroeven aan te draaien. Ik reken daarbij uiteraard op jouw assistentie, Dr. Pein, als zijnde specialist op dit gebied.

Koraal

#
Verdikkie, en ik die kinderen ook nog een draai om de oren gegeven omdat ze bloedspuugden toen ik ze passeerde bij de 1e hulp! Bij de tweede heb ik ze nog een jetser tegen de scheentjes gegeven. En aanklachten, ha, daar weet onze advocaat mr. Bram Kotskovies toch wel raad mee...

Pein

#
Waar is Meester Kotskovies eigenlijk? En nu we het er toch over hebben...patient Hans mist ook en nog een paar gasten van de afdeling TBS..

Koraal