Pein & Koraal

Welkom in DE online fictie roman van de 21ste eeuw! De spannende avonturen van het geniale heldenduo Herr.Dr.Pein en Prof.Dr.Koraal. U bent hier op het juiste adres voor Huiveringwekkende actie en duister mysterie met geniale wendingen. Een verhaal dat zijn weerga niet kent.

** Pein & Koraal. Alle rechten voorbehouden. Niets mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt worden in druk of op welke manier dan ook zonder schriftelijke toestemming van de auteurs**Contact? Zie links

Klik hier om Pein & Koraal aan je favorieten toe te voegen!

zondag, november 05, 2006

De afdaling

Pein laat Koraal heel hoffelijke voorgaan. Soepeltjes gaan ze door de wijd opengesperde bek naar binnen. Waar hun voeten de sporten van een aan de muur bevestigde metalen rechte ladder (zoals ook te vinden zijn onder putdeksels) betreden. Hoewel er een zacht schijnsel door de leeuwenbek neerschijnt, dalen ze af op het gevoel. Klik klak klik klak, doen de elegante schoentjes van Koraal op de sporten van de ladder. Pein steekt tijdens het afdalen een dodelijke olifant op en laat iets vallen....
“Shit, mijn aansteker!!”
keuhTSJEK! zo op het hoofd van Koraal
“Godverrrrr, Pein!!!” vloekt ze. En de aansteker stuitert van haar elegante kapsel en valt verder. Met ingehouden adem luisteren de twee helden.
Een hele tijd horen ze niets.
Dan: kakloink waar het kostbaar gouden kleinood, dat Pein ooit van Koraal heeft gekregen, enkele honderden meters lager tegen de sporten van de metalen ladder aanvalt.
Dan weer een hele tijd niets. Na wat op uren lijkt (als je je adem inhoudt gaat de beleving van tijd meestal niet bijzonder snel) maar hooguit een halve minuut kan zijn, weerklinkt diep onder hen een padaplof . Direct daarop een oorverdovende KLABAM!! van enkele tientallen meters boven hen. De leeuwenbek is weer met kracht dichtgeslagen. Gevolgd door een zacht burp! alsof onze helden niets meer of minder waren dan een smakelijk hapje.
Pein maakt snel een berekening aan de hand van de zwaarte van de aansteker en de tijd die deze nodig had om de onderkant van de ladder te bereiken.
“Zo’n 350 meter diep!”concludeert hij. Dergelijks is voor gewone mensen natuurlijk een hele klim.
Stelt u zich maar voor, beste lezer dat u langs een rechte ladder de Eiffeltoren afklimt van het topje tot de voet. En dan is de Eiffeltoren nog maar 317 meter hoog, de televisie antenne die er op staat niet meegerekend.
Voor onze helden is het natuurlijk een peulenschilletje, Met een recordbrekende snelheid dalen ze af, om niet veel later de onderkant van de ladder te bereiken. Die helaas nog meters boven de grond hangt. Voor Pein en Koraal is dat een sprongetje van niets. Voor u beste lezer is het te vergelijken met van het topje van het Vrijheidsbeeld op de Dam te Amsterdam te springen, met een hoogte van zo’n 22 meter.

Na een wel zeer elegante landing kijken ze eens goed om zich heen. Weer zo’n ronde ruimte met koepelvormig gewelf.
"Hadden we dit niet al eerder gezien?"
"Neejoh dat kan niet!"
"In een visioen dan? Een jeugddroom? Een...."
"Lijkt me sterk, hoewel....."
"Er is wel iets mee hè..."
"jajaja ik zie wat je bedoelt; een onderbewustzijnsdingetje."
"Juist! Een thema ook dat.... veelzeggend te noemen is."
"Precies! En ergens toch ook wel erg persoonlijk hoor. Ik bedoel: moet dat nou allemaal...."
"Zou de lezer dat doorhebben?"
"Ah wel nee joh!"
"Laten we het hopen."

Voor hen strekt zich een ingewikkeld gangenstelsel uit. Het oogt als een waar doolhof. Koraal haalt het, ondertussen behoorlijk gekreukelde, papiertje te voorschijn waarop de in bloed geschreven gekraakte cryptische code staat.

Leeuwenbek Knoop
3X links en 2X rechts
Ha Ha uw boze oog gesloten
De bol in het midden

Met haar zwaar vergulde platinum XE460 vulpen (nu verkrijgbaar voor slechts 1275, - op niettebetalenzoduur.nl) vinkt ze de eerste regel af.
“Dat zit er op!”
Pein knikt bevestigend. “....En straks....de bol....die heb jij?”
“Yep!” en Koraal haalt de kleine metalen bol met talloze piepkleine knopjes en mysterieus kleine lichtjes tevoorschijn.
“Voila!”
"En dat Ha Ha...? "
"Een formule uit de kwamtum fysica."
“Ach....... Oké dan eerst maar eens 3X links.”
En ze slaan bij de eerste de beste gang links af. Waar hen tot hun grote verbazing na enkele stappen de weg versperd wordt door een enorme, gevaarlijk ogende, sissende, volautomatische....