Pein & Koraal

Welkom in DE online fictie roman van de 21ste eeuw! De spannende avonturen van het geniale heldenduo Herr.Dr.Pein en Prof.Dr.Koraal. U bent hier op het juiste adres voor Huiveringwekkende actie en duister mysterie met geniale wendingen. Een verhaal dat zijn weerga niet kent.

** Pein & Koraal. Alle rechten voorbehouden. Niets mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt worden in druk of op welke manier dan ook zonder schriftelijke toestemming van de auteurs**Contact? Zie links

Klik hier om Pein & Koraal aan je favorieten toe te voegen!

dinsdag, oktober 17, 2006

Hoofdstuk 10

#426 Koraal:
...het puntje van het vrijheidsbeeld, blauwstaartzwaardvissen, siliconeninplanttieten, verroeste batterij opladers, operatietafel, compleet anneke brinkman servies, een gitaar, twee cadillacs, het staartbeentje van Elvis, 36 COLT M16A2 9mm SMG (RO635) FACTORY SUBMACHINE GUNs, een potje pindakaas en een gezinsverpakking condooms (altijd handig om iets in te bewaren.)
“zo heeeee, wat een vangst!"Glundert Pein.
“Tja sjeeeee wat een mazzel... maar hoe slepen we dat allemaal mee we moeten nog 2876 km!"
“Ah joh daar vinden we wel wat op!"
Tering wat zien ze er weer sexy uit zo druipend van het rivierwater! Ze vliegen nog over wat rotsen door het kolkende schuimbekkende water en maken dan een mooie landing aan de andere kant van de rivier om hun gevonden schatten eens goed te bekijken. Ze rommelen wat tussen de spullen en maken een...

#427 Koraal:


ter illustratie en voor de administratie van de afdeling gevonden voorwerpen:
Beide zijden van een COLT M16A2 9mm SMG (RO635) FACTORY SUBMACHINE GUN


**********************************************************

#428 Pein:
...brommer! Zo'n verrekte handig apparaat om je mee voort te bewegen. Pein heeft er een zijspan aan geknutseld voor Koraal, om in te zitten. Met zo'n dakje erop, ach je kent 't wel. Dus alweer geheel droog van het rivierwater (in een tijdsbestek van het maken van zo'n brommer) springen ze erop en jakkeren weg.
"BORRRRN TOE BIE WAAAAAAHAAAAAIILLD", klinkt het van boven, tja achtergrond muziek tis wat.
Niet veel later , ja hoor, staan ze in de file, godsamme ook dat nog, met 2378 kilometer te gaan. Vele vele toeterende rokende auto's, duitsers met caravans met schreeuwende kleffe patatslurpende koters, zwetende luldebehangers met een behangwagen, oude oma's en opa's in ouwe langzame (in de file) vergane snertkarren, een militaire colonne, ambulances, jongelui dronken neukend snuivend, nette meneren van kanoor in mercedessen en toyota's en Batavus, en op slippers, claxonnerende klootzakken, maar dat doen Pein en Koraal ook heel hard en luid en met de middelvinger en spuug en flessen Spock Vloeibaar (er is geen betere!) en eindelijk, ein-de-lijk als de zon weer ondergaat, of opkomt, ja doe maar opkomt, opkomt dus, is de weg vrij, sterker nog, de weg is weg! de lege vlakte herrijst zich weer en omarmt het duo dat de motor stilzet op het puntje van de hoogste top waar het neerkijkt op de immense krachtsgrochten van moeder aarde, waar de wind even is gaan liggen en Koraal en Pein een innige omhelzing gunt.
(op de achtergrond staat de brommer niet op de handrem en rammelt langzaam naar achter , zo het ravijn in, precies op het moment dat de zoen begint....
***********************************************************

#429 Koraal:
...te sterven. Ja want ook zoenen hebben een begin, een midden en een einde. Ach hemeltje lief toch een stervende zoen (zoon? zon?) wat een dramatisch moment. Dus er klinkt dramatische muziek terwijl Koraal staat te vloeken. "Hoe kunnen we gotverdegotvergeten kut kanker klote tyfus nog steeds bij dat vuile gore stinkende rot ravijn staan als we zowat de hele dag in zo'n gotvergeten kanker file hebben gestaan!!! Je had mij ook moeten laten rijden, verdomme! kankerbende! Kut....fuck...shitzooi ook altijd..." Pein kijkt een beetje beteutert, hij was liever verder gegaan met zoenen. (zonnen, zonen, being in the zone weet je wel... nee echt zoenen zoals het er staat, zo na die omhelzing. Maar dat verklaart het sterven ervan niet. Vreemd, heeeel vreemd)

Ja beste kijkers (of lezers danwel nieuwsgierig tuig) dit is wat er in de parallelle wereld gebeurde, waar we steeds in en uit flitsen, zoals met die file het geval was. Het is een vreemd fenomeen en het is nog niet duidelijk of het een goede of slechte ontwikkeling is, wat het betekent of wat de gevolgen ervan zullen zijn. Maar wat er in werkelijkheid gebeurt is dit:


Precies op het moment dat de zoen begint, springt PLOTSELING Satan achter een rots vandaan! Satan? Jawel, beste lezer het is hem echt, de enige echte heer en meester van duisternis en hellevuur, luister maar:
"Hallo Herr. Dr. Pein en Prof. Dr. Generaal Koraal, ik ben Satan." (zie je wel!)
"Goedemiddag meneer Satan" Zegt Pein
"Nee, nee noem me maar gewoon Stan zoals al mijn vrienden dat doen."
Nu richt Koraal het woord tot hem: "Hey Stan, hoe gaat ie?"
"Zeer slecht, prima dus!" en Satan grijnst een beetje.
"En wat brengt jou hier Stan? Waar hebben we dit bezoek aan te danken?" Bromt Pein die graag verder was gegaan met de zoen enzo..
"Aha je stelt me niet teleur, meteen to the Point. Welnu beste burgers en buitenlui het gaat om een buitengewoon belangwekkende kwestie. Een kwestie van leven of dood zo gezegd....."
En Satan barst in lachen uit zoals alleen hij dat kan, uit volle borst. Het galmt en buldert over het verlaten landschap. Het is zo aanstekelijk dat ook Pein en Koraal in de lach schieten. Eerst is het nog een beetje proesten maar al gauw staan ze te gieren van de lach en lopen de tranen over hun wangen terwijl ze staan te schuddebuiken. Na een tijdje als het lachen via knorren en piepen over gegaan is naar hikken en dan langzaam afneemt, pakt Pein de Vodka en een paar glazen. "Jij ook een Vodka'tje Stan?" Koraal lust altijd wel dus dat hoeft ie niet te vragen en schenkt gewoon in. (hoewel ze een aanvraag bij de AA heeft lopen dus het is allemaal toch een klein beetje dubieus vooral als je alle werelden qua ruimte/tijd op een grote hoop zou gooien)
Heer en meester van duisternis alswel hellevuur pakt de Vodka aan, maar niet nadat hij heeft gecheckt dat er Stolichnaya op het etiket staat. Het is een fijnproever hè. En ze gaan gezellig rond het vuur zitten. “vertel op, Stan!" zegt Koraal terwijl ze Satan een vriendschappelijke elleboog in de ribben geeft.
Satan gaat er eens goed voor zitten terwijl hij een scheve knipoog richting Koraal werpt. Schuivelt nog eens lekker met de hoeven, schurkt met zijn staart en strijkt zijn horentjes in model alvorens hij het woord neemt:
"Welnu, het zit zo....
***********************************************************

#430 Pein:
de kwestie is, ik begin mijn macht te verliezen (hij krimpt ineen en lijkt ineens erg andoenlijk), al die mil(l)ennia heerste ik over het universum, wat was er mooier dan al het kwaad verwijzen naar mij, JAWEL (nu staat ie weer even op en richt zijn imposante tronie naar de hemel) Ik SATAN, het Kwaad hemzelf! (nu gaat ie weer zitten) maar het is voorbij, het is overgenomen door tuig van de aarde, het geloof in mij heeft zich verplaatst in klootzakken van vlees en bloed!"
"Ja goed, maar wat hebben wij hiermee te maken?" Pein begint zich te vervelen en Koraal staat achter hem ook al het etiket van de wodkafles voor de vijfduizendste keer te lezen.
"Ja! Jullie!" brult Stan ineens weer luid en bulderend. P&K hebben weer even aandacht.
"Jullie gaan me helpen! Jullie zijn geen haar beter!! Maar wellicht bedeeld met een chromosoompje meer hier en daar van dit of dat door dik en dun in weer of geen weer tussen wal en zo'n glibberige bemosselde kanaalrand door merg en been (Pein en Koraal lachen: "Haha door merg en been!!") maar nu OF NOOIT!"
Stan gaat staan en richt zijn vuurpijlen op het duo, dat even een stapje terug doet.
"Handen omhoog?" kijkt Koraal Stan vragend aan.
"Laat die handen maar zitten! Jullie! In naam van Satan de Heerser van het Kwaad, De Duistere Kracht achter het Geheel, De Zekere Zondaar, LUCIFER BE MY GUIDE!!! Treed samen met mij het strijdtoneel binnen en volg mij als trouwe dienaar, metgezel, laat mij jullie onderrichten in het kwaad, de duistere kant, (zijn blik werkt enigszins hypnotyserend, zijn krachten zijn voelbaar, hij heeft duidelijk bijzondere eigenschappen, Pein en Koraal beginnen zich nu toch wel een beetje ongemakkelijk te voelen, kriebel in de onderbuik, beetje benauwderig, jeukerig, nieuwsgierig is mischien wel het beste woord, die smeerlappen zijn gewoon nieuwsgierig naar wat die rooie duivel ze te bieden heeft!
"What's in it for us?" vraagt Koraal stoer (en naar Pein: "even in't engels, da's wel cool voor de kijkers, onze fans!" en Pein: "Ah, Gotcha!"
"RUHE BITTE!!"duitst meneer de lucifer.
"Ik zal jullie ogen doen openen, eindelijk zul je inzicht verkrijgen in de samenhang van het geheel, schijt op dat epicentrum met al die bullshit van die vieze ouwe jichtige Merlijn (hij doet een dansje:

Merlijn Merlijjjjjn
Merlijn Merlijjjjjjn
vin je 't nog leuk
of doet 't pijn?

hahaha, wat heb ik die ouwe ooit te grazen gehad. Die vuile gore incontinente...."
"En zo kannie wel weer, denk aan de kijkers" streng is Koraal.
"Oei de kijkers" schampert Stan. Hij geeft een verontschuldigende blik in de camera. En richt zich dan weer tot Koraal en Pein.
"MAAR NU mijn kinderen, mijn twee aangewezen troonopvolgers......
************************************************************

# 431 Koraal:
"...Nu juist nu de maan bijna vol is..."
"..Wat een romaticus." proest Koraal, maar Stan gaat onverstoord verder met zijn betoog en zijn stem galmt ontzagwekkend tegen de omliggende rotsen aan en werpt een echo doorheen het ravijn waar natuurlijk terstond alle madeliefjes en dergelijke verwelken... die Stan kan dus wel een breath-mintje gebruiken.
"..is de tijd aangebroken om het ijzer te smeden als het heet is. Ik geef jullie totale wereld macht, faam, roem, iedereen zal naar jullie luisteren, zoveel patiënten als je wilt, ontzaglijke rijkdom en de ene blockbuster na de andere! Dat alles voor iets zo kleins, betekenisloos en onzichtbaars dat jullie het amper zullen missen: jullie ziel "
"pfffffffiiiihihihihihihi ziehihihihihihiel wat klahahahahahahahassiek diehihihihihihih aha hihihihih t lijkt wel een fihihihihihiihihi film woahhahahaha hihihihii..." Koraal krijgt de slappe lach en laat zich dus slap tegen Pein aanvallen, die haar overeind houdt terwijl hij zelf zijn lachen probeert in te houden. Maar Koraal is niet te stoppen ze slaat Pein op de schouders, vervolgens zichzelf op de knieën en lacht zich nog bijna een kriek. "Hiiiiiiiiiiiiiiiihihihihihi hij haaaaaahahahaha ihihihihihihihihis goed zeheheheheheheg haaaaaahahahaha goed woahahahahah hhihihihihi die Sahahahahahahatan wiehihihihi oh hohohoho...denkt iehhihihihihih wehehehehel daahahahaha hahahahahahatihihihihihie ihihihihihihis" (vertaling: hij is goed zeg... goed...die satan....wie denkt hij wel dat hij is.) Pein geeft haar een schouderklopje en Koraal komt iets overeind waarop Pein het enige doet dat echt helpt tegen de slappe lach, de hik, de blues, honger,dorst...nou ja het is dus overal goed voor...hij geeft haar een lange, keeldiepe, doordringende, hitsige, natte kus. Koraal kijkt hem dankbaar aan en is weer helemaal de oude. Ze gaat met haar handen in haar zij recht voor Satan staan.
"Wie denk jij nou helemaal dat je bent huh!"
Satan begint nog roder aan te lopen dan hij al is terwijl Pein ondertussen wat kiezelsteentjes naar hem gooit. Vond ie als kind ook altijd al leuk om te doen als hij zich verveelde. "Ho stop dat kinderachtige gedoe, hou daar mee op HOU OP!" gilt Satan. Pein zoekt nog een leuk steentje uit, zo'n platte die je ook mooi over het water kan keilen. en mompelt "tssss hou op....wat een mietje.." Koraal gaat verder:
" Moet jij nou eens heeeel goed luisteren mannetje, die dingen die jij opnoemt hebben we allemaal al en wat we nog niet hebben, dat is een kwestie van tijd. Wij kunnen ALLES. Wij hebben dat gezwets van jou helemaal niet nodig mannetje. Je verdoet onze tijd Stennie de Pennie!"
Nu richt Pein het woord tot Stennie de Pennie en terwijl hij nog een steentje gooit....nou ja zeg maar gerust steen....zegt hij:
**********************************************************

#436 Pein:
"en deze is voor de slang!!!! EN ketst zo de steen tegen de linker slaap van Stennie.
"Oef" doet Stennie (zijn neef Hennie, is jammerlijk ontspoord en op het verkeerde pad geraakt, na de activiteiten met talloze Michael Jackson-look-a-likes stortte Hennie zich op kleine kinderen, stookte ze op zich te verkleden en geil te gaan staan dansen en public!!, nou ja toen was de maat vol!).
Maar het deert de gevaarlijke duivel nauwelijks hoewel we onderschatten hoezeer P&K het bloed onder zijn nagels.....de vuile drekkige randen onder zijn nagels vandaan halen. Hij kookt letterlijk over.
"Kijk 'm nou 's staan" wijst Koraal "stelt helemaal niets voor, een grote bek, wat grappige audiovisuele zwaartekracht-in-'t-ootje-nemende eigenschappen en dat vraagt of wij?......met HEM!!!"
KLOEK!!
Daar gaat weer een steen tegen Stennies kop. Dit keer doet ie:
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHHHHHHHHHHHHHHHWWWWWWWWWW!!!!!!
Het was een enorm homp, het was een enorme knal, het was een enorme..........
SCHUBBYYYYYYYYYYYYYYYYYY!!!!
Met een zware knal belandt ie bovenop Stennie. Pein had in 't geniep zo'n hoge SOS fluittoon gefloten waar alleen SchubbyDubbyDoo's iets van kunnn horen. Deze dus ook. Pein had de coordinaten zo gefloten dat ie precies (want Schubby's letten nie zo goed op) na z'n veels te enthousiaste aanloop en immense sprong zou neerknallen op
Stennie de Pennie
neef van Hennie
fetish met Jackson
maar met kids dat kennie.

"WooW"danst Pein "Precies op z'n kop!"
"Zoooo heeeee, sjeeeeemig, waar komt die ineens vandaahaaann?"
Schubby duizelt nog wat na van de knal, komt zwenkend overeind, zijn kolossale achterwerk bolt op, verzamelt moed , nog ietsje en......PPPPPLLLLLLLLRRRRRRRR.....een hele vieze dikke rotte scheet komt eruit vergezeld van Stennie, door de stank inmiddels volledig groen uitgeslagen. Radio-actief-groen, zeg maar. Hij was bij Schubby naar binnen geslagen, anaal opgeslokt, tot vol achter de sluitspier. Tjongejonge, DAT MOET PIJN HEBBEN GEDAAN, beste kijkers, HA!
Koraal en Pein kunnen hun ogen niet geloven, dat wil zeggen, ze kijken ervan op, dat wil zeggen, ze merken het op, dat wil zeggen , ze besteden er enigszins aandacht aan, dat wil zeggen, ze krijgen er iets van mee, dat wil zeggen, er gebeurt iets op de achtergrond , dat wil zeggen, hoorde jij daar een speld vallen?. Biiiiiiiiijjjjjjjjjjjjjjjjna sprakeloos, maar natuurlijk niet helemaal.
"Dat kan ik ook wel als ik een helm en gasmasker opzet" schept Pein op.
"En ik met me regenpak en laarzen en een wasknijper op me neus."
"En een zaklamp", hahaha doen ze beide.
"PAS OP MET LUCIFER!!!" HAHAHAHAHAHAHAHA.
Stennie staat er belabberd bij, nasmeulend van de kruitdampen.
"Stennie ouwe rukker" pakt Pein z'n laatste steen, ".......

********************************************************

#437 Koraal:
...en gooit...en gooit...de steen beschrijft een grote boog...we zien het in slow motion en close-up...de steen heeft een beetje de vorm van....Tja waar lijkt het eigenlijk op. Je kunt er een olifantje in zien maar nee wacht...de steen in beeld keert weer een slag....nu is het duidelijk een vrouwelijke dwerg...nee een Serengeti tijger.....een Archosauria-achtig dier..... Een provinciaal met kiespijn? Een zak patat? Een heel kasteelministreel...(goede inzendingen kunnen naar niettegeloven@zoduur.nl) Menig kijker heeft er al een schetsboek bij gepakt om al dit wonderlijks eens vast te leggen. zwwwwwzzzzzwzzzzzzz suist de steen door de lucht terwijl Pein zijn werp arm nog uitgestrekt houdt en met vertrokken gezicht de vlucht van de steen volgt. zzzwwwsssssuissshshshshshszzz ENNNNNNNNNNN: MIS!
aiaiaiaiaiaiaiaiaiai beste kijkers, hij mist, kijkt u maar naar de herhaling! Niet geloven. Ja daar gaat ie....let op die opperste concentratie mensen, die beheersing, die grip.....hij werpt....u ziet het met eigen ooh....let op het effect, de curve, de snelheid.....en aaaaaaiiiii: Naast! tjongetjongetjonge het het dak van het stadium gaat eraf...mensen, mensen wat een toestanden. De laatste steen gaat finaal naast. Hoe is het mo-ge-lijk! Wie had dat ge-dacht!

Satan....
**********************************************************

#440 Pein:
....denkt dat ie onschendbaar is! Hij gaat zelfs uitdagend staan tonguitsteken!
Wel hoe durft ie?! denkt Koraal trekkend aan haar voor deze gelegenheid snel ingeschoten rode jurk, maarrrrrrr Pein die mist? PEIN DIE MIST????
Dan kennen jullie Pein nog niet.
Herr dr. Pein, overdadig gelouterd, onevenaarbaar onnavolgbaar, hoogbegaafd, multifunctioneel, te overgekwalificeerd om zelfs nog een ei te brade....eh...BAKken, nooit bezwaard met menselijke emoties als die uitgeschakeld dienen te zijn, vol van passie wanneer hij geladen is, eindeloos gefocust op het geluk van anderen nadat ie zelf eerst bevredigd is, meervoudig gezien dan, dat u niet denkt dat alles in 't teken van sex staat bij deze beste man, superman excusee, dat het niet steeds weer op hetzelfde uitdraait, dat hij niet gedreven wordt door zoiets dierlijks als instincten zombierend hun lul achterna, dat u niet denkt dat bij hem alles om het neuken draait!
Wel veel overigens, maar dat terzijde.
Koraal staat zich nog steeds te verbazen over de misser. Ze wrijft met de rug van haar hand langs haar kin. Haar lange lokken wapperen in de wind, moordend in rood. Dan kijkt ze op, haar ogen sperren...
Ja! Wat denkt u nu, heeee! Pein die mist?
Ga toch weg, nooit!
Pen had namelijk een speciale steen uitgezocht, nu blijkt ook de uitspanning van het gissen wat er door de lucht vloog.
Een boomerangsteen, jongens.
Een boomerangsteen.
Had ie in Drente geleerd. ergens onder een hunebed. Geen handige plek om boomerangs uit te testen , maar het regent daar altijd zo godvergeten vaak dat de gids die Pein daar rondleidde een truc kon die hij ooit van de broer van zijn kleinzoons vader van zijn opa's achterneef die ooit een australische hond had leren ziten schijten op de plee zonder de bril te laten zakken want dar zat ie zelf op en vond 't smerig om op de bilafdruk van een hond te gan zitten met zijn blote billen dus slingerde hij.....ach! wat maakt 't ook allemaal uit! die Pein kon gewoon retegoed met een boomerangsteen smijten en het voorziene doel ALTIJD RAKEN.
FFFFFFFFFFFZZZZZZZZZZZZZKEEDDEEEEK!!!
Boem! Rommeldebommeldebommelrommelebom...
Patskadangboem....
rommelerommelerommelebommelestomzegaldierommeldebommeldingetjesbombombommel....
DOENGGG!
Satan gaat dus flink neer. En niet misselijk zeg, hij wel trouwens daarna, nou ja misselijk, half buitenbewustzijn, ooguitploppend, tong afbijtend, voortanden afbrekend, bloeduitoorafvegendaanzijnkapotgekrabteborstbeenwaar een staccatokloppend hart goor en stinkend een monotone overheersende slag bonkt waar Koraal eigenlijk wel een goed jazzsoundje uithaalt en aanstalte maakt enigszins mee te gaan tappen met haar rechtervoet.
Satan is precies tussen zijn ogen geraakt (waar de steen was ingeslagen), de enige zwakke plek van de duivel die nu nog zwakker was geworden doordat zijn door het duo getergde temperament zo had aangezwengelt dat de aderen op zijn slapen al gesprongen waren en nu zo achter zijn ogen een razendsnelle bloedafsluiting ten gevolge had, kreeg, ging, hoe datdanookliep, Pein had dat natuurlijk allang opgemerkt en de afstand, windkracht, vogelpoeprisico en drukke radiogolfverkeer in acht genomen, zo de worp bepaald en afgegooid.
Nu neemt ie 't applaus van Koraal in ontvangst.
Hij buigt.
Achter zijn voorovergebogenheid zien we Stennie, Satan, Het Kwaad wat 't dan ook moet voorstellen ten onder gaan, een waanzinnige vuurzee vlamt los een implosie dan een opbollende vuurbal die die....die.........(trrrrrrrrrrrrrrrr, doen de trommels).....DIE.....
DIE ONTPLOFT BANNNNGGGGGGGGGGGG!!!!
Een grote paddestoelwolk breekt los boven het gebied waar ze zich bevinden
PLOEFFFF!!!
(precies in het epicentrum, waar waren ze ook alweer naar opzoek??) . Alles stort omver, grote windkrachten, drukkende g-krachten, omgekeerde zwaartekrachten, wat een teringzooi, wat een spektakel!!! De vlammen, de rook, de rotzooi, de shit, de vernieling, de destructie, de kapotgemaakteverkrachtendesnipperenderatelendetyfusleierskankerzooi, The Devil Has Left The Building.
Dan komt Pein weer overeind en Koraal stopt haar geklap. Om hun heen is alles plat, vernield en nasmeulend. Ze kloppen hun kleding af en schudden wat asresten uit het haar.
"Nou, hier hebben we niets meer te zoeken." baalt Koraal.
"Maar 't was 't waard"pept Pein haar op.
Hmm, ze knikt, "misschien".
"Trouwens liep die onmenselijke zoon van ons hier net ook niet rond?"merkt Pein ineens op.

#441 Pein:



#442 Pein:
Zo ging die duivel dus in vlammen op:



en daarna zag het land der ongeveer zo uit....




best wel relaxed he, luitjes! Lekker temperatuurtje, enne...de omgeving zag er toch al niet uit, dus wat maakt...het uit (kut, 2x uit achter elkaar!)

Dus met een zonnebril op vervolgen we onze tocht.
Schubby, waar is die vlegel!


#444 Pein:
Ja beste luisteraars, legt uw luisterend oor maar even ter ruste, want morgen, in alle vroegte zal de dag aanbreken waarop (ergens daarachter die bult in de verte achter die heuvel verderop iets daarzo nou heeheehee echt wel IETS verder, jajaja ongeveer daar en dan nog iets nou ja doedaardanmaar, okee, het is wel verder maar ja, jij je zin, wat nou, nee laat nu maar, nu hoeft 't niet meer, nee kom op, hee, heee, ja wel daar ja, ja doe dan maar....ontdekt Koraal water, sterker nog , ze staan op een immens strand! Retejezus!
Een strand!
Pats! Hoppa, Pein komt d'r bij.
"Geweldig, precies wat we nodig hebben! Even uitchillen, snoezelen, met onze bek in de zee!" Hij rent naar de zee, naar de zee....
Jaja, ik zie u denken.'het is een fata morgana, het is een fata morgana (Pein rent nog een stukkie), het is een fata morgana, (Pein neemt een aanloop) het is een fata morgana, (Pein springt, hop de lucht in en met zijn handen recht voor zich uit...) hetiseenfatamorganahetiseenfatamorganahetiseenfatamorganahetiseenfatamorganahetiseenfatamorgana...
-PLONS%%%%%%
Ha! Echt water, echte zee. Jaja dit keer wel (volgende keer niet meer hoor, dan hebben ze pech), dit keer worden ze getrakteerd op een Bountybeach, palmbomen, kokosnoten, even een boomhutje met zo'n multitool in elkaar futselen, viesvetzwemmen in de zee, flink bijbruinen, godverdomme wat heeft de zingende in het watertrappelende Pein er zin in..
..........
Tungdung tungdung (het Jaws-deuntje)
.......
Tungdung tungdung (weer dus)
........onder water zzzzzzzzzwwwwzzzz
Pein begint onraad te ruiken, achter hem morrelen de golven
zzzzzzzzzwwwwwwwwzzzz
Tungdung tungdung (idem, zucht)
........
Dan!
Ineens...!
**********************************************************

#445 Koraal:
Ineens splijt de zee open. Hoppa! En komt Mozes aangelopen. Je weet wel; man van middelbare leeftijd, baard, lange jurk, blote voeten in sandalen. Die van die ouwe saaie moppen. "Sam komt Moos tegen. Zegt Sam tegen Moos: 'Hé; Moos, wat zie jij er slecht uit.' Zegt Moos: 'Ja vind je het gek. Werk in de haven, sjouwen, om vijf uur beginnen, om drie uur weer thuis...' Vraagt Sam: 'Goh Moos, hoe lang doe je dat al?' Zegt Moos: 'Ik moet maandag beginnen.' Goed Mozes dus, wereld beroemde gozer.

"Hee Mozes" Zegt Pein die al klaar stond om haaien te gaan vangen en andere wildwaterpret die het altijd goed doet in B-films.
"Hee Mozes" Zegt Koraal, die een jointje zit te draaien terwijl ze relaxed op een chaise longue zit van Geoffrey Harcourt uit 1970
"Hee Koraal, Pein."
En Mozes geeft beide helden een hoofdknikje en vervolgt zijn weg al zingend "Always look on the bright side of live tada tada..."om daarna uit beeld te verdwijnen.

Koraal steekt haar joint op en neemt een diepe haal waarna ze prachtige rookkringeltjes uitblaast, in de vorm van Chinese draken, slangen, schildpadden, Arabisch schrift, uit de Talmud , Abodah Zara , 4b " Het is de wet om iedereen te doden die de Torah ... Ja ze is aardig goed in het blazen van rook kringeltjes.
Ze geeft de joint door aan Pein die er aan hijst, ja sommige mensen doen dat, denken dan dat het harder aankomt ofzo.
De avond is gevallen en de volle maan weerschijnt in de nu oh zo spiegelgladde bijna zwarte zee.
Koraal zucht eens diep.
"ach weet je nog....volle maan....de dag er voor en de dag erna....dat waren altijd de drukste dagen. Vroeger......." En ze zucht nog eens vooraleer ze verder mijmert. "Ik mis die ziekelijke gasten, ik mis mijn werk, ik mis de experimenten, de operaties, de....."En ze begint te huilen. WAT??? Huilen? Koraal?
"Rook in je oog?" Vraagt Pein dan ook.
Koraal staat op en...
**********************************************************